Soydaşlar bugün sandık başında

Türkiye”de yaşayan yaklaşık 400 bin soydaştan oy kullanma hakkına sahip 150 bini bugün sandık başına gidecek.

Soydaşlar bugün sandık başında
Bulgaristan’da 12 Mayıs 2013 tarihinde yapılan erken genel seçim ardından alınan karar ile 5 Ekim 2014 Pazar Günü erken seçime gidilecek. Türkiye’deki soydaşların oy kullanması için de gerekli çalışmalar tamamlandı. Balkan Rumeli Göçmenleri Konfederasyonu Genel Başkanvekili ve Balkan Göçmenleri Kültür ve Dayanışma Derneği (BALGÖÇ) Genel Başkanı Yüksel Özkan, Bulgaristan’daki seçimler için kendilerinin 5 Ekim’de Türkiye’de kurulacak sandıklarda oy kullanacaklarını açıkladı.
 
Seçimin Kurban Bayramı’nın ikinci gününe denk geldiğini söyleyen Özkan, birçok soydaşın bayram kutlaması için Bulgaristan’a gideceğini ve oyunu da orada kullanabileceğini kaydetti.
 
Türkiye’deki çalışmalar ile ilgili de bilgi veren Özkan, şöyle devam etti:
 
“Türkiye çapında 400 bin çifte vatandaşlığı bulunan Bulgaristan vatandaşı var. Tahminen 150 bin seçmenimiz bulunuyor. Türkiye’de 85 okulda 144 sandık kurulacak. 40 bin seçmenin bulunduğu Bursa’da ise 17 okulda 41 sandığımız var. Dolayısıyla seçimlerin huzurlu cereyan etmesi için çalışmalarımızı sürdürüyoruz. Oy hakkı bulunan tüm soydaşlarımızı Sofya’daki Yüksek Seçim Kurulu kararları konusunda bilgilendiriyoruz. Bayramın ikinci gününe denk gelmesi nedeniyle bu bayramın çifte olmasını diliyorum.”
 
Bulgaristan Dışişleri Bakanlığı’nın bu ülkeye gidenlere kolaylık sağladıklarını belirten Özkan, konsolosluk ile de diyaloglarının sürdüğünü açıkladı. Özkan, sivil toplum örgütü, dernek, federasyon ve konfederasyon olarak ellerinden gelen tüm desteği verdiklerini vurguladı. Seçim yasaklarına kadar Bursa’da soydaşların yoğun yaşadığı mahallelerde siyasi parti temsilcilerinin afişleri asılıp, oy kullanmaları konusunda çalışmalar devam etti.
 
OY KULLANMA 07.00’DE BAŞLAYACAK
 
Siyasi krizin sürdüğü Bulgaristan son 2 yılda ikinci kez erken genel seçime gidiliyor. Toplam 240 sandalyeli Parlamento seçimleri için 18 siyasi parti, 7 koalisyon ile 4 bağımsız aday yarışacak. Bu seçimler için Türkiye’de yaşayan çifte vatandaşlar için, Bursa, Ankara, Antalya, Balıkesir, Edirne, Kırklareli, Tekirdağ, Eskişehir, Kocaeli, İzmir, İstanbul, Manisa, Mersin, Sakarya ve Yalova’da sandıklar kurulacak. Oy kullanma işlemleri saat 07.00’de başlayacak, 19.00’a kadar devam edecek. Türkiye’deki çifte vatandaşların oy kullanabilmeleri için Bulgaristan kimlik kartı veya pasaportunu yanlarında bulundurmaları gerekiyor.

HABERİ PAYLAŞ
ilk yorumu sen yap

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak.

Veri politikasındaki amaçlarla sınırlı ve mevzuata uygun şekilde çerez konumlandırmaktayız. Detaylar için veri politikamızı inceleyebilirsiniz..
X