Soyguncu, kuyumcu genci suçladı

Kuyumcunun camını balyozla kırıp altınları almaya kalkışan sanıklar: “Kuyumcu bizi uyarmadan ateş etti. Beraatimizi istiyoruz.”

Soyguncu, kuyumcu genci suçladı

HALİL ÖZÇOBAN

Şirinevler Mahallesi’nde geçtiğimiz yıl Ekim ayında cuma saatinde bir kuyumcu dükkanın camını balyoz ile kırıp, altınları almaya kalkıştıkları sırada içeride nöbetçi kalan gencin ateş etmesi sonucu kaçtıktan sonra yakalanan ikisi tutuklu üç sanığın yargılanmasına başlandı. 

Bursa 5. Ağır Ceza Mahkemesi’nde “Fazla kişi tarafından yağma, kendini tanınmayacak hale getirmek, mala zarar, yol kesme, konut dokunulmazlığına ihlal” suçlarından 20’şer yıla kadar hapis cezası istemi ile tutuklu bulunan Muhammet D. (Doğan) (24), Hanefi D. (Durmuş) (27) ile tutuksuz sanık Harun Y., (25), hakim önüne çıktı. 

Hanifi D., “Kuyumcudaki Özgür Işık, bizi uyarmadan  ateş etti. Beraatimi istiyorum” dedi. Tutuksuz sanık Harun Y. ise, olay günü Eğitim Mahallesi’nde ağabeyi ile birlikte bir binada montajlama işinde çalıştığını söyleyerek üzerine atılı suçlamayı kabul etmedi. 

“Ateş ettim, balyozla camı kırmaya devam ettiler”

Olay günü ağabeyi Yunus Işık’ın cuma namazına gitmesiyle dükkanında nöbetçi kaldığını belirten Özgür Işık (25), “Kepenk kaldırılırken ağabeyim olduğunu düşündüm. Ancak, soyguna geldiklerini anladım. Birisi balyoz ile cama vurmaya başladı. Silahımı çektim, onlara doğru doğrulttum. Ayaklarına doğru ateş ettim. Camı kırmaya sürdürünce bir daha ateş edince kaçtılar.  şikayetçiyim” dedi.

HABERİ PAYLAŞ
ilk yorumu sen yap

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak.

Veri politikasındaki amaçlarla sınırlı ve mevzuata uygun şekilde çerez konumlandırmaktayız. Detaylar için veri politikamızı inceleyebilirsiniz..
X