Soykırım Müzesi’ni ‘muhteşem’ bulmuş

ABD Başkanı Donald Trump’ın İsrail ziyaretine yaptığı peş peşe gaflar damga vurdu.

Soykırım Müzesi’ni ‘muhteşem’ bulmuş

Trump ilk olarak Cumhurbaşkanı Reuven Rivlin’le yaptığı görüşme sırasında, “Biz buraya Ortadoğu’dan geliyoruz. Az önce Suudi Arabistan’dan geldik” dedi. Trump bu cümleyi kurarken zor anlar yaşayan ABD’nin İsrail Büyükelçisi Ron Dermer’in elini başına götürerek güldüğü görüldü. 

Donald Trump İsrail’de yoğun eleştiri alan büyük çamı Yad Vashem Soykırım Müzesi’nde devirdi. Trump’ın protokol defterine, “Bütün arkadaşlarla birlikte burada olmak büyük bir onur. Burayı hiç unutmayacağım, muhteşem bir yer” yazması tepkilere sebep oldu. Soykırım Müzesi, İsrail’i ziyaret eden bütün ABD başkanlarının uğrak yeri olarak biliniyor. Trump, protokol defterine yazdığı notun dışında müze gezisine sadece yarım saat ayırdığı için de eleştiriliyor. Selefi Barack Obama 2013’te yaptığı ziyarette Soykırım Müzesi’nde bir saat vakit geçirmiş, duygusal bir konuşma yapmıştı. 

HABERİ PAYLAŞ
ilk yorumu sen yap

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak.

Veri politikasındaki amaçlarla sınırlı ve mevzuata uygun şekilde çerez konumlandırmaktayız. Detaylar için veri politikamızı inceleyebilirsiniz..
X