Soykırımın 136 kurbanı son yolculuğuna uğurlanıyor

Srebrenitsa Soykırımı’nın 20. yılında, kimlik tespiti yapılan 136 kurban Potoçari Anıt Mezarlığı’nda düzenlenen törenle toprağa veriliyor.

Soykırımın 136 kurbanı son yolculuğuna uğurlanıyor

Avrupa’da, İkinci Dünya Savaşı’nın ardından yaşanan en büyük insanlık trajedisi olarak kabul edilen Srebrenitsa soykırımında hayatını kaybeden 136 kurban daha bugün Potoçari Anıt Mezarlığı’nda toprağa veriliyor.

Soykırım kurbanlarının yakınlarını bu acılı ve anlamlı günde yalnız bırakmamak için Bosna Hersek’in yanı sıra başta Türkiye olmak üzere birçok ülkeden binlerce insan Potoçari’ye akın etti.

Cenaze törenine katılan devlet ve hükümet başkanları Potoçari Anıt Mezarlığı’ndaki cenaze töreninden önce, ilk olarak soykırım kurbanları için hazırlanan Anı Odası’nı ziyaret etti.

Başbakan Ahmet Davutoğlu da cenaze töreninin yapılacağı Potoçari’ye gelişi sırasında aracından vatandaşları selamladı.

Sırbistan Başbakanı Vuçiç ıslıklandı

Bu arada, bu yılki cenaze törenine Sırbistan’ı temsilen katılan Başbakan Aleksandar Vuçiç, Anı Odası’na gelişi sırasında ıslıklandı.

Anı Odası girişinde Srebrenitsalı anneler tarafından karşılanan Vuçiç’e tepki gösteren vatandaşlar, “iki yüzlü” sloganları attı.

Üç kuşak birlikte toprağa verilecek

Potoçari’de toprağa verilecek 136 kurbanın en yaşlısı öldürüldüğünde 75 yaşında olan Yusuf Smayloviç. Smayloviç, oğlu ve torunu ile birlikte toprağa verilecek. Bu yıl defnedilecekler arasında ayrıca, öldürüldüklerinde henüz reşit olmayan 18 kurban da bulunuyor.

HABERİ PAYLAŞ
ilk yorumu sen yap

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak.

Veri politikasındaki amaçlarla sınırlı ve mevzuata uygun şekilde çerez konumlandırmaktayız. Detaylar için veri politikamızı inceleyebilirsiniz..
X