‘Söylediklerinin muhatabı işveren sendikaları’

Ekonomi Bakanı Zeybekci, asgari ücretle ilgili vaatlerin hayata geçmesi halinde şirketlerin zora gireceğini savunarak, “Bunların söylediklerinin muhatabı, Türkiye’deki işveren sendikalarıdır” dedi.

‘Söylediklerinin muhatabı işveren sendikaları’

Ekonomi Bakanı Nihat Zeybekci, Anemon Otelde düzenlediği proje tanıtım toplantısında, Anneler Günü’nü kutlayarak, annelerin ayakların altına cennet konulduğunu, annelerin baş tacı olduğunu belirtti. 

“Analar hiç ağlamasın” diyen Zeybekci, İslam coğrafyasında, Türkiye’de ve dünyanın hiçbir yerinde sebebi ne olursa olsun hiçbir ananın üzülmemesi ve ağlamaması dileğinde bulunduğunu söyledi.

Seçim meydanlarındaki vaatleri eleştiren Zeybekci, “Bunlar hayatları buyunca iki tane koyunun bile akşama kadar karnını doyuramazlar. Bunlar, o iki koyunu da eve sapa sağlam getiremeyenlerdir” diyerek konuşmasını şöyle sürdürdü:

“Bunların söylediklerini muhatabı Türkiye’deki işçi, işveren sendikalarıdır, TOBB, sanayi ve işadamları dernekleri, ihracatçılar, üreticilerdir. Biz edebimizden susuyoruz. Siz bunların haddini bildirin. Bunlara karşı susmayın. 7 Haziran’da, bu ülkede asla bir hükümet değişikliği olmayacak. 7 Haziran’da Türkiye bir tarihi fırsatı da yakalayacak. Türkiye bu güne kadar bu siyasetteki bütün ağırlıklarından kurtulacak şekilde Meclis’in çoğunluğuna sahip olacak. Şu andaki görüntü o. Yine milletin takdiridir, millet öyle buyurursa o. Ama siyaseti itibarlı kılmak lazım. Siyasetinin ağzından çıkan sözü adama sorarlar. Bugün asgari ücret bin 500 lira diyen adama sorarlar; senin belediyelerinde taşeron işçiler aylık bin lira alıyor bunlara hala görmüyor musun?”

Başbakan Ahmet Davutoğlu’nun talimatı ile Ekonomi Bakanlığı tarafından çıkarılan ve yürütülen “Teşvik Kanunu”nda önemli çalışma başlattıklarını açıklayan Zeybekci, kanunda en çok şikayet edilen “iller arasında ve il içindeki ilçelerde farklılıklar” konusuyla ilgili de kapsamlı bir çalışmayı sürdürdüklerini söyledi.

HABERİ PAYLAŞ
ilk yorumu sen yap

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak.

Veri politikasındaki amaçlarla sınırlı ve mevzuata uygun şekilde çerez konumlandırmaktayız. Detaylar için veri politikamızı inceleyebilirsiniz..
X