Soylu kupayı kaçırdı

3. ITF Uluslararası Bayanlar Bursa Cup Tenis Turnuvası’nın ilk şampiyonu bu kez ikincilikle yetindi… Milli tenisçi İpek Soylu, Podyum Tenis Kulübü’nün düzenlediği organizasyonda finalinde Rus Sofya Zhuk karşısında şampiyonluğa yaklaşmasına karşın istedi

Soylu kupayı kaçırdı

RECAİ UYSAL

Podyum Tenis Kulübü TED sponsorluğunda Büyükşehir Belediyesi’nin katkılarıyla bu yıl üçüncüsü düzenlenen ITF Uluslararası Bayanlar Bursa Cup Tenis Turnuvası’nda şampiyon Rus Sofya Zhuk oldu. 15 Temmuz’da start alan ve 20 ülkeden 45 sporcunun mücadele ettiği organizasyonda 8 de türk sporcu kupa için mücadele etti. PodyumPark Tenus Kortları’nda dün gerçekleştirilen finalin ardından ise milli tenisçi İpek Soylu’yu 2-1 mağlup eden Rus Sofya Zhuk şampiyonluk kupasının sahibi olmayı başardı.60 bin $ ödüllü organizasyonun tekler finali nefes kesti. 

4-1’DEN SETİ VERDİ

Rakibi karşısında ilk seti 6-4 alan İpek Soylu, ikinci sette istediği performansı sergileyemedi. Bu seti 6-3 kaybeden milli tenisçi, üçüncü sete de iyi başladı. Rakibi karşısında 4-1 üstünlüğü yakalayan Soylu, Rus raketin 7-6’lık üstünlüğünü önleyemedi ve karşılaşmadan 2-1 mağlup ayrılarak ikincilikle yetindi. Üçüncüsü düzenlenen turnuvanın ilk yılında şampiyonluk sevinci yaşayan İpek Soylu, bu kez istediğini alamadı. Turnuvada çiftlerde ise şampiyon Valentyna Ivakhnenko (Rusya)-Anastasiya Vasylyeva (Ukrayna) ikilisi olmuştu.

Turnuva şampiyonu Rus Sofya Zhuk’a kupasını Gençlik Hizmetleri ve Spor İl Müdürü Süleyman Şahin ve Büyükşehir Belediyespor Başkan Yardımcısı İlhan Satık verdi.

HABERİ PAYLAŞ
ilk yorumu sen yap

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak.

Veri politikasındaki amaçlarla sınırlı ve mevzuata uygun şekilde çerez konumlandırmaktayız. Detaylar için veri politikamızı inceleyebilirsiniz..
X