‘Söz verdim kimseyle kavga etmeyeceğim’

CHP Genel Başkanı Kılıçdaroğlu, “Söz verdim, kimseyle kavga etmeyeceğim. Bir sürü laf söylüyorlar, laf yetiştiriyorlar. Ne söylerlerse söylesinler, canları sağ olsun” dedi.

‘Söz verdim kimseyle kavga etmeyeceğim’

CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu, kimseyle kavga etmeyeceğine söz verdiğini belirterek, “Bir sürü laf söylüyorlar, laf yetiştiriyorlar. Ne söylerlerse söylesinler, canları sağ olsun. Kendimi bu ülkeye ve bu millete adadım. Temel hedefim budur” dedi.

Kılıçdaroğlu, partisi tarafından Cumhuriyet Meydanı’nda düzenlenen mitingde, Türkiye’yi hem bölgesinin hem de dünyanın yıldızı yapmaya, hiçbir çocuğun yatağa aç girmemesini, siyasetçilerin değil vatandaşın zengin olmasını sağlamaya söz verdiğini söyledi.

Kurtuluş Savaşı’nı veren Gazi Mustafa Kemal Atatürk ve arkadaşlarının güzel bir Türkiye bırakmak için büyük çabalar harcadığını vurgulayan Kılıçdaroğlu, sözlerini şöyle sürdürdü:

“Her tarafa fabrikalar kurdular. Demiryolları yaptılar. En büyük özellikleri, hiç kimse ama hiç kimse kul hakkı yemedi. Her kuruşu bu millet için harcadılar. Her kuruşun hesabını bu millete verdiler. O zaman bize düşen bir görev var o insanlara layık olmak için ülkemizi daha iyi yere taşımalıyız. Çocuklarımıza daha güzel bir Türkiye bırakmalıyız. Bizi bölmek, ayrıştırmak, kavga ettirmek istiyorlar. Söz verdim, kimseyle kavga etmeyeceğim. Bir sürü laf söylüyorlar, laf yetiştiriyorlar. Ne söylerlerse söylesinler, canları sağ olsun. Kendimi bu ülkeye ve bu millete adadım. Temel hedefim budur. Gittiğim yerlerde vatandaşlara soruyorum, ‘Bana onları anlatma kardeşim. Onları zaten biliyorum, görüyorum. Siz ne yapacaksınız, ben onu merak ediyorum. Siz anlatın’ diyorlar.”

Kılıçdaroğlu, Bilecik’te bazı ilçelerde adliyelerin kapatıldığını, kimi beldelerde liselerin cezaevi yapıldığını, bazı beldelerdeki belediye başkanlıklarının da kapatılarak vatandaşların önünün kesildiğini savundu.

“21’inci yüzyılın Türkiye’sine yakışmıyor”

AK Parti’nin 13 yıldır iktidarda bulunduğunu, bu sürede “Yol yaptık”, “Köprü yaptık” dediğini ifade eden Kılıçdaroğlu, şunları kaydetti:

“Her hükümet zaten yol da yapacak, köprü de yapacak. Şunu da bunu da yapacak. Hükümetlerin asıl varlık nedeni şudur; senin ülkende 17 milyon yoksul var mı, yok mu? Yoksulluğu bitirdin mi, bitirmedin mi? Yoksulluğu bitirdiysen işini yapmışsın demektir. Yoksulluğu bitirmemişsen cebini doldurmuşsun demektir. Bu farkı bütün Bileciklilerin duymasını istiyorum. 17 milyon yoksul var. Köylerin yangın yeri olduğunu biliyorum. Esnafın sorunlarını biliyorum. Hepsini biliyorum. Bakın önce bir tespit yapacağım, arkasından çözümlerimizi anlatacağım. 17 milyon yoksul, 21’inci yüzyılın Türkiye’sine yakışmıyor. Yıl 2002, Türkiye nüfusunun yüzde 1’i Türkiye’deki toplam servetin yüzde 39’una sahip. Yıl 2014, Türkiye nüfusunun yüzde 1’i Türkiye’deki bütün servetin yüzde 54,3’üne sahip. Türkiye nüfusunun yüzde 1’i Türkiye nüfusunun yüzde 99’undan daha zengin. Adalet mi bu?”

“Milletvekili emeklisi hariç bütün emekliler alacak”

Türkiye’nin büyüdüğünü ancak bunun istedikleri oranda olmadığını vurgulayan Kılıçdaroğlu, pastanın da eşit oranda bölüşülemediğini belirtti. Refahın tabana yayılması gerektiğini belirten Kılıçdaroğlu, herkesin büyümeden, kalkınmadan nasibini alacağını söyledi. 

Ramazan ve Kurban Bayramı’nda emekliye birer maaş ikramiye vereceklerini söylediklerinde itirazla karşılaştıklarını dile getiren Kılıçdaroğlu, şu ifadeleri kullandı:

“Buna itiraz ediyorlar, ‘Parayı nereden bulacaksın’ diyorlar. Bunu söylerken de ne dediklerini bilmiyorlar. Sayın Davutoğlu diyor ki ‘Efendim biz hazineyi doldurduk, Kılıçdaroğlu gelip millete dağıtacak.’ Maliye Bakanı da diyor ki ‘Para yok ki Kılıçdaroğlu dağıtacak, bizde para yok’ diyor. Şimdi hangisi doğruyu söylüyor? Hangisi? Bunlar devleti yönetemiyor. Her kafadan bir ses çıkıyor. Türkiye zengin bir ülkedir. 27,5 yıl devlette çalıştım. Görevim neydi biliyor musunuz? Vergi nasıl toplanır, bütçe nasıl yapılır, harcamalar nasıl yapılır? 27,5 yılımı buna harcadım. Önemli bir ayrıntı var burada vergi nasıl toplanır, bütçe nasıl yapılır, para nasıl harcanır bilirim ama bildiğim bir konu daha var; kul hakkı nasıl yenmez onu da çok iyi bilirim.”

HABERİ PAYLAŞ
ilk yorumu sen yap

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak.

Veri politikasındaki amaçlarla sınırlı ve mevzuata uygun şekilde çerez konumlandırmaktayız. Detaylar için veri politikamızı inceleyebilirsiniz..
X