Ana Sayfa Arama Galeri Video Yazarlar
Kategoriler
Servisler
Nöbetçi Eczaneler Sayfası Nöbetçi Eczaneler Hava Durumu Namaz Vakitleri Puan Durumu
WhatsApp
Sosyal Medya
Olay Haber
Olay E-Gazete

‘Sözleşmeli tarım yaygınlaşmalı’

Yenişehir Ziraat Odası Başkanı Sadi Aktaş, çiftçiyi planlı ekime yönlendiren en etkin yöntemin sözleşmeli tarım modeli olduğunu kaydetti. 

Yenişehir Ziraat Odası Başkanı Sadi Aktaş, çiftçiyi planlı ekime yönlendiren

GÜRHAN ADANA

Sözleşmeli tarım modelinin önemine dikkat çeken Yenişehir Ziraat Odası Başkanı Sadi Aktaş, Yenişehir Ovası’nda son yıllarda firmalarla çiftçi arasında gerçekleştirilen sözleşmelerle, üretimin yapılacağı ürün ve miktarıyla, alım fiyatlarının baştan belirlendiğini kaydetti. 

Ziraat Odası Başkanı Sadi Aktaş, çiftçinin en önemli sorunlarının başında gelen pazar sorununa da çözüm getiren sözleşmeli tarım modelinin yaygınlaşması için başlattıkları girişimlerden olumlu sonuçlar alındığını söyledi. Yetiştirilmesi istenen ürünün fiyatı ve ödeme koşullarının baştan belirlendiğini söyleyen Aktaş, ‘Bunun yanında çeşitli koşullara bağlı olarak yaşanacak olumsuz gelişmeler her iki tarafı da olumsuz etkilemiyor. Çünkü sözleşmeli tarım modeli üreticiye fiyat ve alım garantisinin bulunduğu hazır bir pazar sunuyor’ dedi.

Sözleşmeli tarımla Yenişehir Ovası’nda tohumluk mısır, bezelye, pancar tohumu ve taze fasulye yetiştirildiğini anlatan Aktaş, ‘Sözleşmeli tarım modelinin gelecekte daha da yaygınlaşmasını bekliyoruz. Çiftçimizin alın terinin karşılığını alabilmesi için bu gibi modellere ihtiyaç var’ diye konuştu.

Aktaş, çiftçinin önünü görebilmesi için en geçerli yöntemin sözleşmeli tarım modeli olduğunu kaydetti.


Avatar Seç KAPAT
Osmangazi Belediyesi Olağan Meclis toplantısında önemli kararlar alındı.
Sıradaki Haber Osmangazi Belediyesi’ne ait spor ve sosyal tesislere zam kararı