‘Sözleşmeli tarım yaygınlaşmalı’

Yenişehir Ziraat Odası Başkanı Sadi Aktaş, çiftçiyi planlı ekime yönlendiren en etkin yöntemin sözleşmeli tarım modeli olduğunu kaydetti. 

‘Sözleşmeli tarım yaygınlaşmalı’

GÜRHAN ADANA

Sözleşmeli tarım modelinin önemine dikkat çeken Yenişehir Ziraat Odası Başkanı Sadi Aktaş, Yenişehir Ovası’nda son yıllarda firmalarla çiftçi arasında gerçekleştirilen sözleşmelerle, üretimin yapılacağı ürün ve miktarıyla, alım fiyatlarının baştan belirlendiğini kaydetti. 

Ziraat Odası Başkanı Sadi Aktaş, çiftçinin en önemli sorunlarının başında gelen pazar sorununa da çözüm getiren sözleşmeli tarım modelinin yaygınlaşması için başlattıkları girişimlerden olumlu sonuçlar alındığını söyledi. Yetiştirilmesi istenen ürünün fiyatı ve ödeme koşullarının baştan belirlendiğini söyleyen Aktaş, ‘Bunun yanında çeşitli koşullara bağlı olarak yaşanacak olumsuz gelişmeler her iki tarafı da olumsuz etkilemiyor. Çünkü sözleşmeli tarım modeli üreticiye fiyat ve alım garantisinin bulunduğu hazır bir pazar sunuyor’ dedi.

Sözleşmeli tarımla Yenişehir Ovası’nda tohumluk mısır, bezelye, pancar tohumu ve taze fasulye yetiştirildiğini anlatan Aktaş, ‘Sözleşmeli tarım modelinin gelecekte daha da yaygınlaşmasını bekliyoruz. Çiftçimizin alın terinin karşılığını alabilmesi için bu gibi modellere ihtiyaç var’ diye konuştu.

Aktaş, çiftçinin önünü görebilmesi için en geçerli yöntemin sözleşmeli tarım modeli olduğunu kaydetti.

HABERİ PAYLAŞ
ilk yorumu sen yap

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak.

Veri politikasındaki amaçlarla sınırlı ve mevzuata uygun şekilde çerez konumlandırmaktayız. Detaylar için veri politikamızı inceleyebilirsiniz..
X