Sözleşmeli tarıma ilgi artıyor

Yenişehir Tarım Kredi Kooperatifi, ortaklarına başta silajlık mısır olmak üzere yulaf, buğday ve yağlık ayçiçeği ektirerek, sözleşme yapıyor ve ürünlerini alma garantisi veriyor.

Sözleşmeli tarıma ilgi artıyor

GÜRHAN ADANA

Kooperatif Müdürü Cengiz Levent, “Çiftçi ortaklarımızın öncelikle ürünü iyi para ediyor. Ortaklarımız pazar bulma sorunu yaşamıyorlar. Çünkü ürünlerin ekimi öncesi sözleşme yapıyoruz” dedi.

Bugünlerde ortakların getirdiği silajlık mısırları teslim alarak, kooperatif bahçesindeki makinede yem haline getirip paketleme çalışması yaptıklarını söyleyen Levent, “Toplam 17 köyden, 180 ortağımıza 2 bin 600 dönüm alana silajlık mısır ektirdik. Sözleşme gereği ürünün tonunu 160 TL’den satın alıp yem haline getiriyor ve Çorum, Çankırı, Kırşehir, Samsun, Yalova ve Bursa’nın bazı ilçelerinde hayvan yetiştiricilerine satıyoruz” diye konuştu.

Levent, “Geçen yıl toplam bin 200 dönüm alana silajlık mısır ektirmiştik. Çiftçi ortaklarımız uygulamanın yararlarını görünce bu yıl sözleşme yaptığımız alan 2 bin 600 dönüme çıktı. Önümüzdeki yıl sözleşmeli ekim modeline ilginin daha da artacağına inanıyoruz” şeklinde konuştu.

HABERİ PAYLAŞ
ilk yorumu sen yap

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak.

Veri politikasındaki amaçlarla sınırlı ve mevzuata uygun şekilde çerez konumlandırmaktayız. Detaylar için veri politikamızı inceleyebilirsiniz..
X