S&P Merkez Bankası’ndan sıkılaştırma bekliyor

Uluslararası kredi derecelendirme kuruluşu Standard & Poor’s (S&P) küresel para politikalarına ilişkin derleme raporunu yayımladı.

S&P Merkez Bankası’ndan sıkılaştırma bekliyor

Raporda, ‘ABD Merkez Bankası’ndan beklenen parasal sıkılaştırma ve Çin’in yapısal yavaşlaması küresel ticaret ve emtialar üzerinde ağırlık yaratıyor. Gelişmekte olan ekonomilerde farklılaşan para politikası karşılıklarına neden oluyor. Türkiye gibi dikkate değer oranda finansman ihtiyacı olan ekonomiler özellikle yabancı sermaye akışlarında potansiyel yavaşlamalara karşı hassas’denildi.

PİYASALARDA BASKI YARATABİLİR

Raporda, Fed’in beklenen faiz artışı kararıyla, gelişmekte olan ülkelerde gelecek dönemde yabancı sermaye akışının yavaşlaması ya da bu ülkelerden sermaye çıkışının para birimleri ve tahvil piyasaları üzerinde baskı yaratabileceği vurgulandı. Mevcut baskıların gelişmekte olan ekonomilerin merkez bankalarının gelecek dönemde faiz artışına gitmelerine neden olabileceğine dikkatin çekildiği raporda, ‘Türkiye Cumhuriyeti Merkez Bankası’nın (TCMB) 2016’da para politikasını sıkılaştırmasını bekliyoruz’ ifadeleri kullanıldı.

HABERİ PAYLAŞ
ilk yorumu sen yap

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak.

Veri politikasındaki amaçlarla sınırlı ve mevzuata uygun şekilde çerez konumlandırmaktayız. Detaylar için veri politikamızı inceleyebilirsiniz..
X