S&P ve Moody’s’den Türkiye değerlendirmesi

Uluslararası kredi derecelendirme şirketi Standard & Poor’s (S&P), darbe girişiminin Türkiye ekonomisine etkilerinin değerlendireceğini açıkladı.

S&P ve Moody’s’den Türkiye değerlendirmesi

S&P’den yapılan açıklamada, orta ve uzun vadede siyasi gelişmeler, yabancı yatırımcıların tepkileri ve potansiyel makroekonomik etkilerin değerlendirileceği belirtildi. 

Değerlendirmede, bankacılık sektöründe ve genel olarak finans saktörünün durumu ve transferlerdeki gelişmelerin de dikkate alınacağı ifade edilerek, Türkiye’nin içinde bulunduğu Avrupa, Ortadoğu ve Afrika ülkeleri grubu içinde ‘kısmi yüksek riske sahip’ olduğunun da altı çizildi. 

Moody’s’den yapılan açıklamada ise,’Daha önce yayımladığımız değerlendirmelerde belirttiğimiz gibi Türkiye kredi notu açısından belirgin dış kırılganlıklar, dinamik iç siyasi durum göz önüne alındığında uygulanan politikaların yönü hakkında belirsizlik ve tarihsel olarak dış kırılganlıkları artıran iç ve jeopolitik türbülans gibi zorluklarla karşı karşıya’ denildi.

HABERİ PAYLAŞ
ilk yorumu sen yap

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak.

Veri politikasındaki amaçlarla sınırlı ve mevzuata uygun şekilde çerez konumlandırmaktayız. Detaylar için veri politikamızı inceleyebilirsiniz..
X