Spekülatif hareketlerle başa çıkabiliriz

Dış Ekonomik İlişkiler Kurulu (DEİK) Başkanı Nail Olpak, dövizde son günlerde meydana gelen dalgalanmalar ve Merkez Bankası’nın faiz artırımı ile ilgili değerlendirmeler yaptı.

Spekülatif hareketlerle başa çıkabiliriz

Gelişen ülke ekonomilerinin küresel finans piyasalarındaki gelişmelerden gözle görülür ölçüde etkilendiğini dile getiren Olpak şunları kaydetti: ”Türk Lirasında son dönemde yaşanan hareketliliğin de ilgili global gelişmelerden belirgin bir pay aldığını gördük.

Bu süreçte özel sektör olarak Türkiye ekonomisinin temellerinin sağlam olduğuna bizzat şahitken, piyasaların maalesef birtakım haksız bilgi akışlarından ya da propagandalardan da etkilendiğini gözlüyoruz.

Merkez Bankası’nın ek bir sıkılaştırmaya gitmiş olması piyasalara bir nebze nefes oldu. Ancak bu faiz tedbiri tek başına yeterli değil. Hükümet ve ilgili kurumların ellerindeki tüm araçları en etkin şekilde kullanmaya devam etmesi gerekiyor.

Bugüne kadar birçok zorlukla başa çıkmış bir ülkeyiz. Seçim sonuna kadar sürmesi olası bu spekülatif hareketlerle de başa çıkabiliriz.”

HABERİ PAYLAŞ
ilk yorumu sen yap

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak.

Veri politikasındaki amaçlarla sınırlı ve mevzuata uygun şekilde çerez konumlandırmaktayız. Detaylar için veri politikamızı inceleyebilirsiniz..
X