SPK’ya ‘En İyi Ülke Uygulaması’ ödülü

SPK’nın finansal eğitim alanındaki çalışmaları CYFI’nın 4. yıllık zirvesinde “En İyi Ülke Uygulaması” ödülüne değer görüldü.

SPK’ya ‘En İyi Ülke Uygulaması’ ödülü

Sermaye Piyasası Kurulu’nun (SPK)  finansal eğitim alanındaki çalışmaları, Child and Youth Finance International’ın (CYFI) 4. yıllık zirvesinde “En İyi Ülke Uygulaması” ödülüne layık görüldü.

 

SPK açıklamasına göre, çocuk ve gençlerin finansal eğitimi konusunda uluslararası alanda faaliyet gösteren CYFI’nın 4. yıllık zirvesi Londra’da düzenlendi.  

 

Her yıl çocuk ve gençlerin finansal eğitimi ve erişimi konusunda başarılı projeler yürüten kişi, kurum ve kuruluşlara ödül verilen zirve kapsamında bu yıl, SPK’nın finansal eğitim alanındaki çalışmaları “En İyi Ülke Uygulaması” ödülüne değer görüldü. 

 

CYFI tarafından yapılan açıklamada, 2011 yılından bu yana Türkiye’de yürütülen finansal eğitim çalışmalarına değinilerek, SPK öncülüğünde hazırlanan “Finansal Eğitim Ulusal Stratejisi ve Eylem Planı”nın 2014 yılında yürürlüğe konulduğu, stratejinin öncelikli grupları arasında okul çağındaki çocukların yer aldığı ve bu kapsamda temel finansal kavramlar konusunda öğrencilere yönelik eğitim materyalleri hazırlanması ve öğretmenlerin eğitilmesinin planlandığı belirtildi. 

 

Açıklamada ayrıca, “Ulusal Strateji ve Eylem Planı”nın hazırlanması ve yürütülmesi aşamalarında SPK tarafından ulusal düzeyde koordinasyon sağlandığı ifade edildi. 

 

SPK, 2011 yılından bu yana, sermaye piyasası konusundaki bilgi ve farkındalık düzeyini artırmak amacıyla ülke genelinde finansal eğitim proje ve aktiviteleri yürütüyor. 

 

Geçen yıl yürürlüğe giren “Finansal Eğitim Ulusal Stratejisi ve Eylem Planı” ile SPK’ya başta okul çağındaki çocuklar olmak üzere, belirlenen hedef kitlelere yönelik finansal eğitim ve farkındalık faaliyetlerini ilgili tüm kamu, özel sektör ve sivil toplum kuruluşlarının da desteğini alarak yürütme görevi verildi. 

 

Bu doğrultuda, gençlerin bilinçli birer finansal tüketici olması, tasarruf alışkanlığı edinmesi, finansal kavramları ve kurumları tanıyabilmesi için SPK’nın başta Milli Eğitim Bakanlığı (MEB) olmak üzere ilgili tüm kurum ve kuruluşlar ile çalışmaları devam ediyor. 

 

HABERİ PAYLAŞ
ilk yorumu sen yap

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak.

Veri politikasındaki amaçlarla sınırlı ve mevzuata uygun şekilde çerez konumlandırmaktayız. Detaylar için veri politikamızı inceleyebilirsiniz..
X