‘S&P’nin aceleci tavrı anlaşılabilir değil’

Ekonomi Bakanı Nihat Zeybekci, S&P’nin Türkiye’nin kredi notunu düşürmesine ilişkin Twitter hesabından değerlendirmelerde bulundu.

‘S&P’nin aceleci tavrı anlaşılabilir değil’

Kredi notu tespit edilirken makro ekonomik değerlerin de mutlaka dikkate alınması gerektiğini kaydeden Zeybekci, ”S&P’nin Türkiye’nin kredi notunu BB’ye düşürme konusundaki aceleci tavrı anlaşılabilir değil. Hükümet olarak yatırımı, üretimi ve ihracatı artırma odaklı reformları yakında kanunlaştıracağız. Her zaman olduğu gibi Türkiye hem reel ekonomide hem finansal kesimde gerekli adımları atmaya devam edecektir” dedi. 

Türkiye’nin 2012 yılında anlaşmasını iptal ettiği ve değerlendirme istemediği S&P, Türkiye’nin ‘BB+’ olan notunu ‘BB’ye düşürdü, görünümü ise negatif olarak belirledi.

İŞ DÜNYASI OHAL’DEN ETKİLENMEYECEK

OHAL kararıyla ilgili de açıklamada bulunan Zeybekci, tasarrufları artıracak teşviklerle yapısal reformların tam gaz devam edeceğini belirteti. Zeybekci, ‘OHAL kararından, ülkemizdeki üretim, ihracat ve iş dünyası olumsuz etkilenmeyecektir. Sermaye hareketlerinin kısıtlanması gibi normal işleyişin dışında kalan hiçbir olağandışı uygulamaya gidilmeyecek. Tıpkı Fransa’da söz konusu olduğu gibi OHAL uygulaması demokratik standartları düşürmeyecek, huzurun tesisine hizmet edecektir. Ekonomik özgürlükleri koruyan piyasa dostu politikalarımızı kanunlar çerçevesinde hayata geçirmeye bundan sonra da devam edeceğiz’ diye konuştu.

HABERİ PAYLAŞ
ilk yorumu sen yap

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak.

Veri politikasındaki amaçlarla sınırlı ve mevzuata uygun şekilde çerez konumlandırmaktayız. Detaylar için veri politikamızı inceleyebilirsiniz..
X