ŞPO’dan plan tepkisi

Şehir Plancıları Odası Bursa Şube Başkanı Hakan Karademir düzenlediği basın toplantısında 2014 yılını değerlendirdi.

ŞPO’dan plan tepkisi

SEYİT GÜNDOĞAN  

Karademir, 1 Haziran’dan bu yana belediyelerde yapılan toplam 587 plan değişikliği ile bu alanda Bursa’nın İstanbul’u bile geride bıraktığını belirterek, bu durumun kent için ciddi tehlikeler beklediğinin bir kanıtı olduğunu söyledi.

“BURSA’NIN GELECEĞİ TEHLİKEDE”

Plan değişikliğinin son dönemlerde para getiren bir meta olarak görülmeye başlandığının altını çizen Karademir, “Bu değişikliklerde çok ciddi problemler var. Bu da Bursa için ciddi tehlikeleri ve problemleri beklediği anlamına geliyor. Bu plan değişiklikleri kentin gelişmesine ciddi etkileri olacak. İlçelerden onaylanmayan bazı planlar da Çevre ve Şehircilik Bakanlığı’nda direk olarak onaylanma gibi de bir sıkıntı var. Biz kentin gelişmesini olumsuz anlamda çok ciddi etkileyecek plan değişikliklerine dava açıyoruz. Bu anlamda Büyükşehir, Osmangazi, Yıldırım, Nilüfer, Gemlik, Mudanya ile Çevre ve Şehircilik İl Müdürlüğü’nde inceleme olanağı bulduğumuz 424 plandan 97’siyle ilgili dava açtık. Bundan sonraki süreçte de dava açmayı sürdüreceğiz. Kentin geleceği için bu mücadelemiz devam edecek” diye konuştu.

HABERİ PAYLAŞ
ilk yorumu sen yap

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak.

Veri politikasındaki amaçlarla sınırlı ve mevzuata uygun şekilde çerez konumlandırmaktayız. Detaylar için veri politikamızı inceleyebilirsiniz..
X