‘Spor insanlığın ortak dilidir’

Cumhurbaşkanı Erdoğan, sporun insanlığın ortak dili olduğunu belirterek, “Farklı dilleri konuşan insanların aynı amaç doğrultusunda bir araya gelmesi, aslında dünyadaki diğer sorunların çözümü için de bize yol gösteriyor.” dedi.

‘Spor insanlığın ortak dilidir’

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, Cumhurbaşkanlığı Külliyesi’nde, 24 Nisan-1 Mayıs arasında düzenlenecek “52. Cumhurbaşkanlığı Türkiye Bisiklet Turu”nun basın tanıtımına katıldı.

 

Organizasyonda ve tanıtım turunun düzenlenmesinde emeği geçenlere teşekkür eden Erdoğan, bisiklet turuna iştirak edecek sporculara, takımlara ve ülke temsilcilerine başarı diledi.

 

Bisiklet turunun, 1963’te Marmara Turu adıyla başladığını, 1965’te uluslararası statüye kavuştuğunu ve 1966’da ise Cumhurbaşkanlığı himayesine alındığını anımsatan Erdoğan, “Bu bisiklet turu, ülkemizin en köklü organizasyonlarından biri haline gelmiştir. Hem ülkemizin tanıtımı hem de bisiklet sporunun sevilmesi noktasında önemli hizmetleri olan bu organizasyonu Cumhurbaşkanı olarak desteklediğimi ve desteklemeye devam edeceğimi özellikle belirtmek isterim.” dedi.

 

Cumhurbaşkanı Erdoğan, “Spor insanlığın ortak dilidir. Farklı dilleri konuşan, farklı renklere sahip, farklı inançlardan, farklı kültürlerden insanların aynı amaç doğrultusunda bir araya gelmesi, aslında dünyadaki diğer sorunların çözümü için de bize yol gösteriyor. Rekabetin yıkıcılıkla değil, sürekli daha ileriye gitmeyle sonuçlandığı spordaki bu anlayışı siyasi, sosyal, ekonomik sorunların çözümüne de tahvil etmeliyiz.” diye konuştu.

 

Erdoğan, 52. Cumhurbaşkanlığı Türkiye Bisiklet Turu’nun hayırlı olmasını temenni ederek, “Allah, bu turnuvada yarışacak tüm sporcuların ellerine, kollarına, bacaklarına, nefesine kuvvet versin, pedalların dönüşünü kolaylaştırsın diyor hepsine de şimdiden başarılar diliyorum.” ifadesini kullandı.

 

Erdoğan bisiklete bindi

 

Cumhurbaşkanı Erdoğan’a konuşmasının ardından Gençlik ve Spor Bakanı Akif Çağatay Kılıç tarafından madalya takdim edildi.

 

Madalya takdimi sonrası tanıtıma katılanlarla hatıra fotoğrafı çektirildi. Cumhurbaşkanı Erdoğan, üzerinde “Recep Tayyip Erdoğan” yazan bisiklete binerek, gazetecilere poz verdi, bazı sporcularla da sohbet etti. Milli motosikletçi Kenan Sofuoğlu da tanıtım alanında bisikletle gösteri yaptı.

HABERİ PAYLAŞ
ilk yorumu sen yap

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak.

Veri politikasındaki amaçlarla sınırlı ve mevzuata uygun şekilde çerez konumlandırmaktayız. Detaylar için veri politikamızı inceleyebilirsiniz..
X