Sporun diğer adı Erdemlispor

2014 yılında kuruldular, futbolla işe koyuldular ardından basketbol ve voleybol şubelerini açtılar. Basamakları teker teker ve emin adımlarla çıkan mavi beyazlılar’da Başkan Erdem Bilgin ‘Gençlere sahip çıkmak için bu kulübü kurduk. Ayrıca Bursa’dan ekmek

Sporun diğer adı Erdemlispor

TOLGA ÖZTAŞ

1992 yılında UEFA B Lisans alarak antrenörlük hayatına başlayan 2014’ten önce Bağlarbaşı ve Hamitlerspor’a yaptığı sponsorluklarla Erdemli Kalıp adını duyuran Erdem Bilgin, 2014 yılında kurduğu Erdemlispor ile Bursa spor camiasına damga vurmaya hazırlanıyor. 

İlk olarak futbolla 2. Amatör Küme’ye giriş yapan mavi beyazlılar takımı Melih Elbir ile Ali Selçuk’a emanet etti ve namağlup olarak 2 senede 2 şampiyonluk yaşayarak adını Süper Amatör Küme’ye yazdırmayı başardı. Erdemlispor, 2015 yılında basketbol branşını açtı ve genç takımlarıyla Bursa liglerinde mücadele ediyor. 

FİKİR NEREDEN GELDİ?

Mavi beyazlılar son olarak ise 3. Lig’e çıkmaya hazırlanan Ahmet Erdem Anadolu Lisesi’ni bünyesine katarak, Haziran ayında Kadınlar Voleybol 3. Ligi’nde Erdemlispor olarak yer alacak. Erdemlispor’un Başkanı ve Erdemli Kalıp’ın sahibi Erdem Bilgin kurduğu kulübün öyküsünü ve hedeflerini OLAY Spor’a anlattı. 

Bilgin, ‘Bağlarbaşı’nda mahallede oturuyorum bir baktım okulda olması gereken bir çocuk ayakkabı boyuyor. Onu görence ilk aklıma geldi. Ondan sonra hemen bir ekip kurdum ve gerekli işlemleri yaparak Erdemlispor’u hayata geçirdik.’ dedi. 

HEDEFLERİ BELİRLEYECEĞİZ

Yola futbol ile başladıklarını ifade eden Bilgin ‘İlk olarak sadece A takım gibi yola çıktı ama şu an alt yaş kategorilerinde bir çok sporcumuz var.Antrenör Melih Elbir ve menajer Ali Selçuk’un yönettiği, 2 senedir yenilmeyen ve 2 şampiyonlukla Süper Amatör Küme’ye çıkan futbol takımıza yine iddialı bir kadro kurarak Bölgesel Amatör Lig’e çıkmak istiyoruz. Ondan sonra oturup yeniden hedef belirleyeceğiz ve profesyonel olmak için adımlar atacağız’ şeklinde konuştu. 

Bilgin, basketbol ve voleybol branşları sayesinde tam bir kulüp olma yolunda olduklarını da ifade ederek şunları söyledi: 

TESİSLER KAZANDIRACAĞIZ

‘2015 yılında basketbol branşında faaliyet göstermeye başladık. Voleybolda ise Ahmet Erdem Anadolu Lisesi Kadın Voleybol takımını bünyemize kattık. Haziran ayında adı Erdemlispor olacak. Bursa’ya örnek olmak istiyoruz. Kurumsal takımlar artık neredeyse hiç yok. Erdemli Kalıp olarak bir takım kurduk ve Bursa’dan ekmek kazanan firmalara öncü olmak istedik. 

Şimdi birde Nilüfer Belediyesi ile görüştük. Bize bir yer gösterecekler. Yerimiz belli olunca hemen kazmayı vuracağız ve kendimize ait Erdemlispor Stadı, Sosyal Tesisleri ile Spor Salonu’nu yapacağız. Bursa’ya çakılı bir çivisi olmayan kurumsal kulüpler gibi değil de Bursa aşığı gibi işler yapacağız’.

HABERİ PAYLAŞ
ilk yorumu sen yap

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak.

Veri politikasındaki amaçlarla sınırlı ve mevzuata uygun şekilde çerez konumlandırmaktayız. Detaylar için veri politikamızı inceleyebilirsiniz..
X