Sporun dostu

Son dönemde hem tesis hem de sporcu yetiştirme anlamında büyük atağa kalkan Yıldırım Belediyesi, ilçede yaşayan 250 bin genci biraraya getirmeyi planlıyor…

Sporun dostu

Bursaspor sevdalısı Başkan İsmail Hakkı Edebali, ‘Sportif yatırımlara başladık. Karşılığında gelen Balkan ve Dünya şampiyonlukları bizleri daha fazla heyecanlandırıyor’ dedi. 

Son dönemde yaptığı yatırımlarla sportif başarılarda ön plana çıkan Yıldırım Belediyespor, Bursa’nın yüzünü güldürmeye devam ederken, göreve geldikten sonra kulübe verdiği destekle başarıda en büyük pay sahibi olan Yıldırım Belediye Başkanı İsmail hakkı Edebali de alınan başarılardan dolayı gurur duyduklarını söyledi. Yıldırımı’ı spor şehri yapmak için yola çıktıklarını belirten Başkan İsmail Hakkı Edebali, “Yıldırım Bursa’nın en fazla genç nüfusuna sahip ilçesi. 0-25 yaş arası 250 bin genç yaşıyor ilçemizde. Türkiye’nin birçok yerinden fazla genç nufüsa sahibiz. Biz genç nüfusun sporla buluşması için çalışıyoruz. Şehircilik çalışmalarının yanı sıra sportif çalışmalarla gençlerimizi sporla buluşturuyoruz” diye konuştu.

KEŞKE DAHA FAZLASI OLSA

Sadece fiziki mekanları geliştirerek sonuca gidilmeyeceğini, yerel yönetimlerin sportif yatırımlara da önem vermesi gerektiğini ifade eden Edebali, “Dolayısıyla kısa sürede yapılması gerekenler var. Spora öncelik tanıyoruz çünkü gençler bizim geleceğimiz. Yatırımlar sonrası Avrupa, dünya şampiyonu çıkınca ‘keşke daha fazla yapabilseydik’ diyorsunuz. Kısa sürede böyle büyük başarılar alınacağını ummuyorduk. Başarılar gelince biz de mutlu oluyoruz” dedi.

HEYECANLANIYORUZ

Spora yapılan yatırım ilk olarak gençleri zararlı alışkanlıklardan uzak tutttuğunu belirten Başkan İsmail Hakkı Edebali şunları söyledi: “Bu yolda iyi bir noktaya gedik. Her meclis toplantısında başarılı sporcuları ödüllendirdik. Bu da spora ilgiyi artırdı. Mütevazi şekilde başladık sonrasında baktık balkan, dünya şampiyonları çıktı. Bunu söylerken bile heyecanlanıyoruz. Tabii Burada esas başarı sporcuların. Bizim katkımız onlara biraz motivasyon imkanı sağlamak.”

SÜRDÜRÜLEBİLİR OLMALI

“Bunu daha fazla yaymalıyız. Yetenekli gençlerimizin önünü açmak için biz de branşlarımızı artırdık. Birçok branşta gençlerimize destek verdik. İyi bir hava yakaladık. Bunun karşılğını da alıyoruz. Bu başarıları tabii ki sürdürülebilir yapmalıyız. Bir yıl destek verdik ‘tamam’ dememeliyiz. Başarı elde edildikçe alt kademedeki gençler de şampiyon sporcuları örnek alıyor. Sporun bir de evrensel dili var. Kardeşlik, insan ilişkileri, sporcularda başarı elde ettikten sonra yaşanan gelişmeler. Sporla birlikte örnek kişilikler yetişiyor.”

DERSELERE DE ETKİ EDİYOR

“Yıldırım’da toplumsal çeşitlilik çok. Bu bizim sermayemiz. Bunu spora kanalize edince örnek olacak. Sporla ilgilenen bir kişi okuldaki derslerinde de başarı elde ediyor. Spordaki başarısı okula da yansıyor. Gençlerimizi hayata hazırlamak adına asli hizmetlerimizin yanı sıra gençlerin beklentilerini karşılayacak sportif çalışmaları sürdürmeliyiz. Yaptığımız tesisler, onlara vereceğimiz desteklerle bunu da yapmaya çalışıyoruz.”

BURSASPOR ORTAK SEMBOLÜMÜZ

Bursaspor’un başarısının da kenti olumlu yönde etkilediğini ifade eden Edebali, “Bursaspor şehrimizin en büyük markası. Hepimizin ortak sembolü. Bursaspor’un başarısı tüm amatör takımlarımız için de önemli bir motivasyon aracı. Bursaspor’un başarılı olması tüm gençlere kıvanç veriyor. Şehrin nabzı her hafta Bursaspor’la ortaya konuyor. Bursaspor Bursalılar için motivasyon kaynağı. Bu şehrin takımının da her zaman şampiyonluğa oynaması lazım. Bunun için herkes üzerine düşeni yapmalı. Şehrin tüm dinamikleri Bursaspor’un başarısı için gayret gösterirse başarı da gelir. Biz de elimizden geldiği kadar Bursaspor’a destek veriyoruz” şeklinde konuştu. 

HABERİ PAYLAŞ
ilk yorumu sen yap

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak.

Veri politikasındaki amaçlarla sınırlı ve mevzuata uygun şekilde çerez konumlandırmaktayız. Detaylar için veri politikamızı inceleyebilirsiniz..
X