Sporun yeni rengi Kemerçeşme Kanarya

Asıl kuruluşu 40 yıl öncesine dayanıyor ama Kemerçeşme’yle buluşması 3 senelik bir mevzu… Fakat bu 3 yıllık buluşma 40 yıla bedel…

Sporun yeni rengi Kemerçeşme Kanarya

Mahalle muhtarı Sedat Topaloğlu, “Demiryolu altında artık kaliteli bir yaşam var. Hem kulübümüz hem de okulumuzda iyi bireyler ve sporcular yetişiyor” dedi. 

Asıl kuruluşu 40 yıl öncesine dayanıyor ama Kemerçeşme’yle buluşması 3 senelik bir mevzu… Fakat bu 3 yıllık buluşma 40 yıla bedel… 2014 yılında muhtar olarak göreve başlayan Sedat Topaloğlu, Kemerçeşme’yi adeta spor mahallesi haline getirdi… Futbolda Kanaryaspor’u yeniden hayata döndürdü, Şehit Doğan Sevinç Ortaokulu’nda da diğer branşları harekete geçirdi… Biz de, ‘AMATÖRÜN DÜNYASI OLAY’DA’ projemizin ilk yayınını sporun yaşatmak için, gençleri kötü alışkanlıklardan uzaklaştırmak adına ortaya yüreğine koyan Topaloğlu ve mahallesiyle başlıyoruz… 

AMATÖRÜN RENGİ

Kemerçeşme Kanaryaspor daha yeni yeni filizlenmesine rağmen bu sezon Bursa futbolunda adından sıkça söz ettirmeyi başardı… Başkanları Kadire Kaynak, Genel kaptanları Hüznü Geldi ve antrenörleri Orhan Şanlı yönetiminde belki şampiyon olamadılar ama amatörün rengi oldular… Her maçlarını büyük bir coşku içinde oynadılar… Bir çok 2. Lig ve 3. Lig takımında olmayan taraftar grubuyla tribünleri doldurdular. Başkan Kadir Kaynak, “Bizim tek hedefimiz var o da; Kemerçeşme’deki gençleri sporla buluşturup hayata kazandırmak” derken özellikle Mahalle Muhtarı Sedat Topaloğlu’ndan özgüyle bahsediyor…

ALTYAPIYA ÖNEM VERİYORUZ

“O olmasaydı bizim ayakta durma şansımız olmazdı” diyen Başkan Kaynak, “İyisiyle kötüsüyle bir sezon geçirdik… Zaman zaman gergin maçlar oynadık. Fakat kimseyle bir sorunumuz yok. Altyapıya çok önem veriyoruz. U 15 ve U 13 Takımlarımız var. 100’e yakın sporcuyu bünyemizde barındırıyoruz. Kemerçeşme’ye farklı bir soluk getirdik” şeklinde konuştu. Tabii, kiminle konuştuysak Sedat Topaloğlu’nu ön plana çıkarttı. Biz de bunu sebebini sorduk kendisine, şunları söyledi: “2014 yılında muhtar seçildik ve baktığımızda, mahallemizde sporun geri kaldığını gördük. Kanaryaspor’u mahallemizde yeniden canlandırdık.”

OKULUMUZ SPORLA TANIŞTI

“Aynı zamanda Şehit Doğan Sevinç Ortaokulu ile işbirliği içine girdik. Bayan ve erkek voleybol takımlarını oluşturduk. Atletizm takımını hayata geçirdik. Halk Oyunları gibi özel söyleşilerle okulumuza da değer kattık. Bundaki asıl amacımız, zeki öğrencilerin mahallemizden kaçmamalarını sağlamaktı. Başarılı olduğumuzu düşünüyorum. Spor her kötülüğün panzehiridir. Kemerçeşme’den sporcu çıkmaz diyenlere inat önemli dereceler elde ettik. Öğrencilerimiz Türkiye Şampiyonalarına katıldı. Bursa birincilikleri var. Futbola ilgisi olanları Kanaryaspor altyapısına aldık. İşimiz bitti mi, tabii ki bitmedi.”

KALİTELİ YAŞAM VAR

“Sporda söz sahibi olacak bireyleri görünce işimiz bitmiş olacak. Okul müdürümüz Ahmet Erdoğan’a da katkılarından dolayı teşekkür ediyorum. Bizimle sürekli temas halinde. Beden Eğitimi öğretmenlerimiz Muharrem Dindaroğlu ve Sinan Kemankaya’ya teşekkür ediyorum. Büyük bir özveriyle çalışıyorlar. Kemerçeşme’yi sporun konuşulduğu bir mahalle haline getirme yolunda ilerliyoruz. Okulumda 1100 öğrencimiz var. Keşke hepsi spor yapabilse ama inşallah onu da başaracağız. Demiryolu altında kaliteli bir yaşam var. Ailelerimiz gönül rahatlığıyla hem okulumuza hem de kulübümüze çocuklarını emanet etsinler.”

KULÜBÜN SİMGESİ KELOBİLGE

Amatör maçlara gidiyorsanız muhakkak denk gelmişsinizdir KELOBİLGE’yle. Kanaryaspor’un simgesi haline geldi… İlginç kıyafetleri ve şekilden şekile giren karakteriyle adeta bir renk oldu… Maç öncesi futbolcuları motive eden, galibiyetlerden sonra tribünleri coşturan Kelobilge, futbolun gülen yüzü olarak karşımıza çıktı… 

SPOR SALONU İSTİYORUZ

Muhtar Sedat Topaloğlu, en büyük eksikliklerinin spor salonu olduğunu söyledi. Şehit Doğan Sevinç Ortaokulu’nda öğrencilere soğukta idman yaptırmak zorunda kaldıklarını belirterek, “Büyükşehir Belediye Başkanımız Recep Altepe’ye konuyu anlattım. Sağ olsun yakından ilgilendi ve bize salon sözü verdi. En kısa sürede de bunu yerine getireceğini biliyoruz. Desteğinden dolayı da teşekkür ediyorum” dedi.

HABERİ PAYLAŞ
ilk yorumu sen yap

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak.

Veri politikasındaki amaçlarla sınırlı ve mevzuata uygun şekilde çerez konumlandırmaktayız. Detaylar için veri politikamızı inceleyebilirsiniz..
X