‘SSK’yı batırdı’ iddiasına yanıt: ‘Gelin tartışalım’

CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu, ‘Benim SSK’yı batırdığım söyleniyor’ dedi ve ekledi: ‘AK Parti’nin genel başkanı ve Başbakan’a açık ve net meydan okuyorum, sosyal güvenliği tartışacaksanız, ben tek geleceğim siz ordunuzla gelin.’

‘SSK’yı batırdı’ iddiasına yanıt: ‘Gelin tartışalım’

Kılıçdaroğlu, Türk Eczacıları Birliği 41. Olağan Büyük Kongresi’ne katıldı. Burada bir konuşma yapan Kılıçdaroğlu, ‘SSK’yı batırdı’ iddialarına da değindi. CHP lideri Kılıçdaroğlu’nın açıklamalarından öne çıkanlar şöyle:

 

‘Siyasette bizi suçlarlar, ‘Kılıçdaroğlu SSK’yı batırdı’ diye. Benim SSK’yı batırdığım söyleniyor. Emekli olduğum yıl 1999. Emekli Sandığı ve Bağkur’u da dahil edelim o yıl 2 milyar 341 milyon lira açık vardı. 2016 yılında 21 milyar 358 milyon lira açık var, neden? Benim dönemimdeki açığı açıklamak mümkün, kadın 34 yaşında erkek 43 yaşında emekli oluyordu. Bunu uzatma şansım yoktu. 5 bin gün prim ödenince emeklilik hakkına ulaşılıyordu. Bütün düzenlemeleri yaptınız, açık neden büyüyor. Benim dönemimde açığın 42 milyar lira olduğu söylendi sayın bakan tarafından. Bir bakan ağzından çıkan lafı test etmelidir. 

SGK’YA AKAN PARALAR GİZLENİYOR…

Bu açıklar nereden kaynaklanıyor ve neden gizleniyor. Her ay Hazine’den SGK’ya akan paralar neden gösterilmiyor. Göstermemelerinin tek nedeni var. Siyasete girdim, eleştirecekler. Müfettiş ordusu görevlendirdiler, 10 yılımızı incelediler, 5 kuruşluk bir yolsuzluk bulamadılar. İddia ediyorum, AK Parti’nin genel başkanı ve Başbakan’a açık ve net meydan okuyorum, sosyal güvenliği tartışacaksanız ben tek geleceğim siz ordunuzla gelin oturup tartışalım kim sosyal güvenliği bu hale getirdi.’

HABERİ PAYLAŞ
ilk yorumu sen yap

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak.

Veri politikasındaki amaçlarla sınırlı ve mevzuata uygun şekilde çerez konumlandırmaktayız. Detaylar için veri politikamızı inceleyebilirsiniz..
X