Stadyum meydanı için alternatif proje

CHP Büyükşehir Belediye Meclis Grubu, Stadyum meydanı için alternatif bir proje hazırladı. Projede, yeşil saha, kapalı tribün ve spor salonu korunuyor.

Stadyum meydanı için alternatif proje

SEYİT GÜNDOĞAN 

Büyükşehir Belediyesi’nin Stadyum’un yıkılarak yerine yapmayı planladığı meydan projesine karşılık, CHP Büyükşehir Belediye Meclis Grubu alternatif bir proje hazırladı.

Hazırlanan projeye göre; Stadyum’un şu anki yeşil sahası ile Kapalı Tribün tamamen korunuyor. Kapalı Tribün Bursaspor müzesi olarak planlanırken, yeşil alan hem amatör sporcular için antrenman sahası olarak, hem de miting, konser gibi etkinlikler için kullanılması öngörülüyor. CHP tarafından hazırlanan alternatif projede, spor salonu ve yüzme havuzu yenilenerek korunuyor. 

Alternatif projede ayrıca, spor salonunun arkasında kay kay parkı ve tenis kortları gibi ilavelerle ile farklı spor dalları için de yeni alanlar oluşturuluyor. Yeşil alanın diğer tarafında yani Altıparmak çıkışında, serbest kürsü alanı ile küçük mitingler ve buna benzer etkinlikler için toplanma alanı öngörülüyor. 

Yeşil alanın yanında, kafetaryaların bulunduğu bölümden toplanma alanına kadar uzanan bir yürüyüş aksı bulunurken, bu aksın diğer ucunda da yeraltı otoparkı için giriş çıkış bölümü bulunuyor.

CHP Büyükşehir Belediye Meclis Üyesi ve aynı zamanda şehir plancısı olan Gizem Elmas, hazırladıkları projenin  yeşili ve Bursaspor’un değerlerini koruyan bir proje olduğunu söyledi.

HABERİ PAYLAŞ
ilk yorumu sen yap

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak.

Veri politikasındaki amaçlarla sınırlı ve mevzuata uygun şekilde çerez konumlandırmaktayız. Detaylar için veri politikamızı inceleyebilirsiniz..
X