Stadyumda intihar saldırısı: 25 ölü, 30 yaralı

Irak’ın başkenti Bağdat’ın güneyindeki Babil kentindeki stadyumda futbol maçı sırasında düzenlenen intihar saldırısında 25 kişi hayatını kaybetti, 30 kişi de yaralandı.

Stadyumda intihar saldırısı: 25 ölü, 30 yaralı

Babil İl Meclisi Güvenlik Komitesi Başkanı Felah er-Radi, AA muhabirine yaptığı açıklamada, “Stadyum saldırısında ölenlerin sayısı 25’e yükseldi, 30 kişi de yaralandı.” dedi.

 

Saldırıyı terör örgütü IŞİD üstlendi

 

Babil’deki stadyum saldırısının sorumluluğunu terör örgütü IŞİD üstlendi.

 

Örgüte yakın bir internet sitesinde yer alan açıklamada, Bağdat’ın güneyindeki el-Hasva (İskenderiyye) bölgesinde Haşdi Şabi unsurlarını hedef alan bir intihar saldırısı düzenlendiği belirtildi.

 

Babil’in kuzeyindeki el-Hasva bölgesinde yerel iki takım arasında oynanan futbol maçı sırasında, stadyumda intihar saldırısı düzenlenmiş, yapılan ilk açıklamada saldırıda 15 kişinin öldüğü, 17 kişinin de yaralandığı açıklanmıştı.

 

Irak’ın Babil kentindeki kontrol noktasına Mart ayı başında düzenlenen ve terör örgütü IŞİD’in üstlendiği intihar saldırısında da 52 kişi ölmüş, yaklaşık 100 kişi de yaralanmıştı.

HABERİ PAYLAŞ
ilk yorumu sen yap

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak.

Veri politikasındaki amaçlarla sınırlı ve mevzuata uygun şekilde çerez konumlandırmaktayız. Detaylar için veri politikamızı inceleyebilirsiniz..
X