Staj Yapamayan Öğrencilere Halk Eğitim’den Kurs

Ordu Üniversitesi El Sanatları Bölümü öğrencileri sektörde staj yapacak yer bulamadıkları için Halk Eğitim Merkezi tarafından açılan kursta stajlarını tamamlıyorlar.

Staj Yapamayan Öğrencilere Halk Eğitim’den Kurs

Ordu Üniversitesi Teknik Bilimler Meslek Yüksek Okulu El Sanatları Bölümü öğrencileri, yaz dönemi stajı için çalışma alanı bulamadılar. Staj yapma konusunda sıkıntı yaşayan öğrenciler Ordu, Altınordu Halk Eğitim Merkezi ve Akşam Sanat Okulu’na başvurarak stajlarını tamamlamak için kurs açılmasını talep etti. Bunun üzerine çalışma başlatan Halk Eğitim Merkezi “Ahşap Boyama” kursu açarak öğrencilerin stajlarını yapmasına olanak sağladı. Halka Eğitim Merkezi tarafından açılan kursta Ordu Üniversitesi El Sanatları Bölümü’nde okuyan 15’i kız 2’si erkek toplamda 17 öğrenci eğitim görüyor. Günde 8 saatlik uygulanan kurs 312 saatin ardından 17 Ağustos’ta bitmesi planlanıyor. Üniversite öğrencilerinin Halk Eğitim Merkezi’ne başvurarak kurs açılmasına yönelik talepte bulunduklarını ifade eden Ordu Altınordu Hallk Eğitim Merkezi Müdürü Zeki Özkan, “Açtığımız ’ahşap boyama’ kursu ile 17 üniversite öğrencisi hem stajlarını yapıyorlar hem de kendilerini geliştiriyorlar. Bizim görevlendirdiğimiz bir hocamızla kursumuz devam ediyor. 8 Ağustos’ta bitecek olan kursumuzla öğrencilerimiz stajlarını tamamlamış olacaklar” dedi. “STAJYERE SICAK BAKMIYORLAR” Ordu Üniversitesi Teknik Bilimler Meslek Yüksek Okulu El Sanatları Bölümü 1. sınıf öğrencisi olan 48 yaşındaki Aynur Bilim, staj yapmak istediklerini ancak sektörde yer bulamadıklarını belirtti. El sanatları sektöründekilerin stajere sıcak bakmadığını aktaran Bilim, “1. sınıfı bitirdik ve staj yapmamız gerekiyordu. Ben de dışarıda sektörde bir takım araştırmalar yaptım, kendi yaşıma uygun hem de stajere sıcak bakan bir yer bulamadım. Bu sebeple böyle bir kurs açılması için talepte bulunduk, hem stajımızı yapmak hem de bilgilerimizi pekiştirmek istedik. Açılan bu kursta aynı sınıftaki arkadaşlarımızla stajımızı tamamlıyoruz” diye konuştu.

HABERİ PAYLAŞ
ilk yorumu sen yap

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak.

Veri politikasındaki amaçlarla sınırlı ve mevzuata uygun şekilde çerez konumlandırmaktayız. Detaylar için veri politikamızı inceleyebilirsiniz..
X