STK’lardan ‘Anayasa’ tepkisi

Sivil Toplum Kuruluşları ve siyasi partiler, TBMM Genel Kurulu’nda görüşülen Anayasa Teklifi’ne tepki gösterdi. Eğitim-İş Sendikası’nda biraraya gelen bir çok Sivli Toplum Kuruluşu ve siyasi parti temsilcileri, yeni anayasa teklifinin cumhuriyetin değerle

STK’lardan ‘Anayasa’ tepkisi

SEYİT GÜNDOĞAN 

 

STK’lar adına açıklama yapan Atatürkçü Düşünce Derneği Şube Başkanı Nedret Yayla, anayasaların toplumsal uzlaşma metinleri olduğunu hatırlatarak, şu anda yapılmak istenenin ise anayasa değişikliği değil, rejim değişikliği olduğunu savundu. 

Bu anayasa teklifini; ülkeyi ve insanların hak ve özgürlüklerini iktidar partsinin fiili genel başkanına teslim etme girişimi olarak nitelendiren Yayla, “Öngörülen, Cumhurbaşkanı’nın yetkilerini genişletmek  ya da başkanlık sistemi getirmek değildir. Getirilmek istenen sistemin adının ‘Cumhurbaşkanlığı’ olarak anılması, bir aldatmacadan ibarettir. Yapılmak istenen parlamanter demokratik sistemin ortadan kaldırılması ve kuvvetler ayrılığının yok edilme girişimidir. Bu nedenle demokratik kitle örgütü olarak bizler, AKP hükümetinin sunmuş olduğu bu anayasa değişiklik paketinin tamamını reddediyor ve hemen geri çekilmesini talep ediyoruz. 22 Haziran 1919’da Amasya Genelgesi ile temelleri atılan ‘Milletin Egemenliği’ne bugün de sahip çıkacağımızı, topluma dayatılmak istenen tek adam rejimine karşı her türlü meşru yolla sonuna kadar mücadele edeceğimizi kararlılıkla ilan ediyoruz” diye konuştu.

HABERİ PAYLAŞ
ilk yorumu sen yap

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak.

Veri politikasındaki amaçlarla sınırlı ve mevzuata uygun şekilde çerez konumlandırmaktayız. Detaylar için veri politikamızı inceleyebilirsiniz..
X