STK’lardan ‘Barış Yürüyüşü’

Siirt Belediyesi öncülüğünde aralarında Siirt Barosu, CHP, HDP, Tabipler Odası gibi 37 sivil toplum örgütünün katılımıyla ’barış yürüyüşü’ düzenlendi….

STK’lardan ‘Barış Yürüyüşü’

Siirt Belediyesi öncülüğünde aralarında Siirt Barosu, CHP, HDP, Tabipler Odası gibi 37 sivil toplum örgütünün katılımıyla ’barış yürüyüşü’ düzenlendi. HDP Siirt Milletvekili Hatice Seviptekin, Siirt Belediyesi Eş Başkanları Belkıza Beştaş Epözdemir, Tuncer Bakırhan, 37 sivil toplum temsilcisinin de aralarında bulunduğu çok sayıda vatandaş, belediye önünde toplanarak Orhan Doğan kent parkına kadar yürüdü. Grup, yürüyüş boyunca çözüm sürecinin tekrar devreye konulmasını ve ellerin tetikten çekilmesi yönünde slogan attı. Kitle adına açıklama yapan Siirt Tabipler Odası Başkanı Barış Meclisi üyesi Ekrem Bilek, çatışmasızlık ortamını yeniden tesis etmek için ellerin tetikten çekilmesi gerektiğini söyledi. HDP Siirt Milletvekili Hatice Seviptekin ise, “Feryatlar tek yürekten, ağıtlar tek ağızdan çıkıyor. Neden barış değil de savaş? Ne oldu da bir anda yeniden savaş başladı” diye sordu.

HABERİ PAYLAŞ
ilk yorumu sen yap

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak.

Veri politikasındaki amaçlarla sınırlı ve mevzuata uygun şekilde çerez konumlandırmaktayız. Detaylar için veri politikamızı inceleyebilirsiniz..
X