Stoltenberg: Bütün müttefikleri sakin olmaya çağırıyorum

NATO Genel Sekreteri Jens Stoltenberg, Hollanda’nın diplomatik skandalına ilişkin, “Bütün müttefikleri karşılıklı saygı göstermeye, sakin olmaya ve ölçülü yaklaşım göstermeye çağırıyorum.” dedi.

Stoltenberg: Bütün müttefikleri sakin olmaya çağırıyorum

NATO Genel Sekreteri Jens Stoltenberg, NATO karargahında 2016 yıllı faaliyet raporuna ilişkin düzenlediği basın toplantısında, Hollanda’nın diplomatik skandalına ilişkin açıklamalarda bulundu.

Gerilimin azaltılması ve ortamın sakinleştirilmesi adına birleştirici unsurlara yoğunlaşılmasının önemine dikkati çeken Stoltenberg, “Bütün müttefikleri karşılıklı saygı göstermeye, sakin olmaya ve ölçülü yaklaşım göstermeye çağırıyorum. Güçlü münazaralar demokrasilerimizin özündedir fakat karşılıklı saygı da öyle.” diye konuştu.

Hollanda’dan diplomatik skandal

Hollanda hükümeti, Dışişleri Bakanı Mevlüt Çavuşoğlu ile Aile ve Sosyal Politikalar Bakanı Fatma Betül Sayan Kaya’nın Türk toplumuyla ve diplomatik temsilcilerle bir araya gelmek amacıyla geçen hafta sonu yapacağı ziyaretleri engellemişti.

Rotterdam’da Başkonsolosluğuna geçmesine müsaade edilmeyen Kaya’nın önce korumaları gözaltına alınmıştı. Kaya’yı aracından çıkarmaya çalışan polis, vinçli çekici getirip aracı zorla çekme girişiminde bulunmuştu. Aracın kilidini açmak zorunda kalan Bakan Kaya, başka bir araçla polis eskortuyla Almanya’ya götürülmüştü.

Hollanda güvenlik güçleri, Kaya’ya destek vermek için gelen binlerce Türk vatandaşına polis köpekleri ve atlı polislerle sert şekilde müdahalede bulunmuştu.

Dışişleri Bakanlığı halen izinli olarak Türkiye dışında bulunan Hollanda Büyükelçisinin bir müddet görevine dönmemesini istemişti. Hollanda’nın Ankara Büyükelçiliği ve İstanbul Başkonsolosluğunun giriş ve çıkışları güvenlik gerekçesiyle kapatılmıştı.

HABERİ PAYLAŞ
ilk yorumu sen yap

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak.

Veri politikasındaki amaçlarla sınırlı ve mevzuata uygun şekilde çerez konumlandırmaktayız. Detaylar için veri politikamızı inceleyebilirsiniz..
X