Strasbourg’da Bursa rüzgarı

Fransa’nın Strasbourg Kenti’nde toplanan Avrupa Konseyi Yerel Bölgesel Yönetimler Kongresi’ne Bursa Belediyeler Birliği’ne üye belediye başkanları da katıldı.

Strasbourg’da Bursa rüzgarı

Bu yıl 30’uncusu düzenlenen kongrede Bursa Belediyeler Birliği Başkanı Mustafa Dündar, göç ve mülteciler üzerine bir sunum yaptı. 47 ülkeden delegasyonun katıldığı kongrede Bursa Belediyeler Birliği ve Osmangazi Belediyesi de bir stant açtı. Başkan Mustafa Dündar, dünyanın dört bir yanından gelen konuklarla yakından ilgilenirken, Bursa’nın tarihi hakkında bilgi verdi, yabancı dilde hazırlanan Bursa haberlerinin yer aldığı gazeteler dağıtıldı. Ayrıca standa uğrayan konuklara kestane şekeri ikram edildi.

Brüksel’deki patlamanın acısının düştüğü kongrede öğlen yapılan oturumlarda Avrupa’da insan hakları kalitesinin arttırılması, göç yolları ve mültecilerin yaşam şartlarının artırılması konusunda sunumlar yapıldı.

Başkan Dündar, kongre binası önünden yapılan canlı yayınlarla haber kanalları ve yerel televizyonların konuğu oldu. Dündar, Suriyeli mültecilere Türkiye’nin yaptığı destekleri anlatırken, Avrupa’dan da Türkiye’nin yükünün azaltılması ve Suriye’deki savaşın durdurulması konusunda daha fazla rol alması gerektiğine işaret etti. 

Kongreye Başkan Mustafa Dündar’ın yanı sıra, birlik üyesi İnegöl Belediye Başkanı Alinur Aktaş, Mustafakemalpaşa Belediye Başkanı Sadi Kurtulan, Mudanya Belediye Başkanı Hayri Türkyılmaz, Yenişehir Belediye Başkanı Süleyman Çelik, Orhaneli Belediye Başkanı İrfan Tatlıoğlu, Keles Belediye Başkanı Mustafa Teke ile CHP ve MHP’li meclis üyeleri de katıldı.

HABERİ PAYLAŞ
ilk yorumu sen yap

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak.

Veri politikasındaki amaçlarla sınırlı ve mevzuata uygun şekilde çerez konumlandırmaktayız. Detaylar için veri politikamızı inceleyebilirsiniz..
X