Stresi azaltan kumaş

Bu yıl 90’ıncı yaşını kutlayan İpekiş, akıllı kumaş teknolojileriyle dikkatleri üzerinde topluyor.

Stresi azaltan kumaş

ASLIHAN AYDIN

 

Parfümlü, kir ve su tutmayan, zayıflatan ürünlerden stresi azaltan kumaşlara kadar uzanan geniş bir koleksiyona sahip İpekiş, son olarak birkaç özelliği bir arada bulunduran akıllı kumaşlar üretmeye başladı. 

Şirketin önceki gün DOSAB’da kurulu fabrikasında düzenlenen toplantıda konuşan Genel Müdür Aşkın Kandil, nanoteknoloji ve mikrokapsül teknolojilerini kullanarak, son 10 yılda 8 inovatif ürün ile koleksiyonlarını akıllı kumaşlarla desteklediklerini söyledi. Stres azaltan kumaş ürettiklerini açıklayan Kandil, “Gün boyu yüklendiğimiz pozitif iyonlar bizi gerginleştiriyor. Doğada yüksek yoğunlukta var olan ve rahatlatıcı etkiye sahip negatif iyonları kumaşa yerleştirdik. Böylelikle bunlar birbirini sıfırlayarak rahatlamayı sağlıyor” dedi.

KIRIŞMAYAN TAKIM ELBİSE

Söz konusu ürünlerin yanı sıra kir yağ ve su tutmayan bionic finish, elastan kullanmadan esnekliğe sahip woolstretch, koyu renklerde yakıcı güneşin etkisini azaltan Cooldark, zayıflama etkili slimming, antibakteriyel özellikte silverplus, sıcak aylarda koyu renk takım giyimini kolaylaştırmak için birkaç derece serin hissettiren cooldark ve parfümlü akıllı kumaşlarımız bulunuyor” diye konuştu. Akıllı kumaş koleksiyonun son üyesinin Travel-Zero Gravity olduğunu anlatan Kandil, “Sık sık seyahat eden ve takım elbise giyen kişilerin ihtiyaçlarını karşılamak için tasarlandı. Standart bir takım elbiseye oranla yüzde 30 daha hafif olan elbisenin kumaşı yüksek apre teknolojileri sayesinde kırışmıyor” diye konuştu.

DEVLERE ÜRETİM YAPIYOR

İpekiş Yönetim Kurulu Üyesi ve Genel Koordinatör Efe Tarman, Versace, Armani, Calvin Klein, Christian Dior gibi dünyaca ünlü markalara kumaş tedarik ettiklerini söyledi.

TEK PAZAR RUSYA DEĞİL

Rusya ile yaşanan sorunlara değinen Tarman, “Henüz çok taze bir olay. Kumaş ihracatımızın yüzde 15’i Rusya’ya gidiyor. Bizim ara ürün olduğu için fiili olarak henüz yollayamadığımız olmadı. Ama bu birkaç hafta sonra sorun yaşamayacağımız anlamına gelmiyor. Bitmiş ürüne tepki daha çok oluyor. Mesela takım elbiselerin iade edildiğini duyuyoruz. Rusyalı müşterilerimiz 2-3 hafta içinde sorunun çözüleceğini düşünüyorlar. Doğru çıkarsa biz de seviniriz. Rusya’da sıkıntı olursa, tek pazar orası değil. Farklı pazar alternatiflerini de değerlendiririz” dedi. 

HABERİ PAYLAŞ
ilk yorumu sen yap

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak.

Veri politikasındaki amaçlarla sınırlı ve mevzuata uygun şekilde çerez konumlandırmaktayız. Detaylar için veri politikamızı inceleyebilirsiniz..
X