Su firmalarına sıkı denetim

Halk Sağlığı Müdürü Dr. Özcan Akan, Uludağ’da bulunan su kaynaklarını işleten su firmalarına denetim çalışmalarının büyük bir titizlikle sürdürüldüğünü belirtti.

Su firmalarına sıkı denetim

Bursa’da 5 adet doğal mineralli su, 19 adet doğal kaynak suyu, 1 adet içme suyu üretimi yapan su firması olduğu bilgisini veren Dr. Akan, “Toplamda 25 işletme şehrimizde faaliyet göstermektedir. Ayrıca Uludağ’da bulunan su kaynaklarının, faydalanmak isteyen girişimciler tarafından ilimizde mevcut tesislere ilave olarak her geçen yıl yeni su firması açılmaktadır” dedi.

Halk Sağlığı Müdürlüğü olarak su firmalarına yılda 200 denetim gerçekleştirdiklerini belirten Dr. Akan, “Denetimde saptanan eksiklikler, Sağlık Bakanlığı tarafından yayınlanan yönetmeliklerde belirtilen süre zarfında tamamlanmakta, aksi takdirde yasal işlemler yapılarak firmaların yüksek kalite standartlarında çalışması sağlanmaktadır. Su firmaları, mevcut kaynaklarına ilave etmek istedikleri her yeni su kaynağı için Müdürlüğümüze başvuru yaptıklarında; Uludağ’ın zirvesindeki kaynaklara çıkılarak yerinde inceleme yapılmaktadır” şeklinde konuştu.

SORUMLULUĞUN FARKINDAYIZ

2016 yılının ilk 3 ayında Bursa’daki su işletmelerine 40 civarında denetim gerçekleştirildiğine dikkat çeken Dr. Akan, “Yapılan denetimlerde ambalajlı sulardan 550 civarında su numunesi alınarak analizi yapılmıştır. Şehrimiz çok sayıda ve yüksek kapasitede su üretim hacmine sahip nadir şehirlerden biridir. Şehrimizdeki büyük su firmalarının Türkiye’nin birçok iline ve yurtdışına ihracatlarından dolayı Müdürlüğümüz tarafından titizlikle yapılan denetim ve ıslah çalışmaları, ilimiz dışında yaşayan birçok insanın da sağlığını etkilemektedir. Bu yüzden üzerimize düşen sorumluluğun farkındayız” ifadelerini kullandı.

HABERİ PAYLAŞ
ilk yorumu sen yap

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak.

Veri politikasındaki amaçlarla sınırlı ve mevzuata uygun şekilde çerez konumlandırmaktayız. Detaylar için veri politikamızı inceleyebilirsiniz..
X