Su kabağı kadınlara gelir kapısı olacak

Orhaneli Halk Eğitim Merkezi bünyesinde ilk kez açılan ‘Su Kabağından Hediyelik Eşya Kursu’, ilçe merkezi ve mahallerdeki kadınların ilgi alanı oldu.

Su kabağı kadınlara gelir kapısı olacak

OSMAN SAK

 

İki ay eğitim görecek 15 kadın kursiyer, el emeği göz nuruyla su kabaklarını işleyerek yaptıkları dekoratif lambalar, abajurlar, süs eşyaları ve takılarla aile bütçelerine katkıda bulunacak. Kurs öğretmeni Ayşe Sevinç, “Su kabaklarını temizliyor ve üzerilerine istediğimiz motifleri yapıştırarak veya çizme yoluyla değerlendiriyoruz. Bunları matkapla delip, boncuklarla süsleyerek, boyama da yapabiliyoruz. Su kabaklarından sadece ev eşyaları değil, kolye, küpe gibi aksesuarlar da yapıyoruz’ dedi. 

Kursiyerler ise su kabaklarından yaptıkları ürünlerini ülke genelinde satmayı planladıklarını söylediler. Kursun hobi çalışması olmaktan öte bir iş ve gelir kapısı olmasını hdeflediklerini anlatan kursiyerler, “Burada öğrendiklerimizi hayata geçirerek aile bütçemize katkı sağlamak istiyoruz” dediler.

HABERİ PAYLAŞ
ilk yorumu sen yap

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak.

Veri politikasındaki amaçlarla sınırlı ve mevzuata uygun şekilde çerez konumlandırmaktayız. Detaylar için veri politikamızı inceleyebilirsiniz..
X