Su meselesinde tüm merak edilenler bu yazıda

Olay Gazetesi Yazarı Mustafa Özdal, Büyükşehir Belediye Başkanı Alinur Aktaş’ın su meselesiyle ilgili yaptığı açıklamaları bugünkü köşesinden paylaştı.

Su meselesinde tüm merak edilenler bu yazıda

Öyle anlaşılıyor ki, su meselesi Bursa kamuoyunu meşgul etmeye devam edecek.

Konu sadece su faturaları değil elbette.

Bursa’daki su kaynaklarının miktarıkaynak suların şirketlere kiralanması ve BUSKİ yatırımlarıyla ilgili de, muhalefetin iddiaları var.

Geçen hafta meslektaşım Namık Göz ile özel bir yayında, Büyükşehir Belediye Başkanı Alinur Aktaş’a su meselesiyle ilgili merak edilen ne varsa sorduk.

Gazetecilik deyimiyle ‘kontra sorularla’, su konusunu tüm yönleriyle masaya yatırdık.

Programın videosunu olay.com.tr’den de izleyebilirsiniz.

İşte sorularımız ve Aktaş’ın yanıtları:

“BURSA SU ZENGİNİ BİR ŞEHİR DEĞİL”

Bursa, su zengini bir şehir mi?

Ne Bursa, ne Türkiye, ne de dünya su zengini değil. Evliya Çelebi, 1600’lü yıllarda, ‘Velhasıl Bursa sudan ibaret’ demiş ama o dönemde Bursa’nın nüfusu 30 bindi, bugün 3 milyon. Nüfus 100 kat artmış ve kaynaklarımız da azalmış. Bugün 3 milyon nüfusu, 18 OSB’si, tarımsal faaliyetleriyle Bursa’nın suyu sınırsız değildir. Ayrıca son yüzyılın en kurak 5., son 35 yılın da en kurak yılını yaşıyoruz. Pandemide yüzde 20 daha fazla su kullandık. Barajlardaki doluluk oranı yüzde 35 civarında. Tüm bunlara rağmen, yaptığımız hamlelerle Bursa’nın 2050 yılına kadar içme suyunu garanti altına alıyoruz.”

Mustafa Özdal’ın yazısının tamamı için tıklayın…

HABERİ PAYLAŞ
ilk yorumu sen yap

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak.

Veri politikasındaki amaçlarla sınırlı ve mevzuata uygun şekilde çerez konumlandırmaktayız. Detaylar için veri politikamızı inceleyebilirsiniz..
X