‘Su şehri Bursa’nın barajlarında acı tablo! Yüzde 1’in altına indi

Olağanüstü kuraklık nedeniyle su krizi yaşayan Bursa’da, barajların ortalama doluluk oranı yüzde 1’in altına geriledi.

‘Su şehri Bursa’nın barajlarında acı tablo! Yüzde 1’in altına indi

Meteoroloji Genel Müdürlüğünün son 6 aylık verilerine göre, ‘olağanüstü kuraklık’ görülen bölgeler arasında yer alan Bursa’da, barajlar kuraklıktan olumsuz etkilendi.

Kentin içme suyunun en önemli kısmını karşılayan 60 milyon metreküp kapasiteli Nilüfer ve 125 milyon metreküp kapasiteli Doğancı barajlarının ortalama doluluk oranı yüzde 0,54’e kadar geriledi. Yıldırım, Nilüfer, Osmangazi, Gürsu, Kestel ilçeleri ile Mudanya ilçesinin bir kısmına su sağlayan iki baraj, kuraklık nedeniyle adeta bataklığa dönüştü.

SU KESİNTİLERİ UYGULANIYOR

Kritik seviyeye ulaşan kuraklık nedeniyle merkez ilçelere bağlı mahallelerde planlı ve dönüşümlü su kesintilerine gidilmeye başlandı. Ancak BUSKİ, yaptığı açıklamada, Uludağ Üniversitesi ile kentteki şehir ve devlet hastanelerinin bu kesintilerden etkilenmeyeceğini duyurdu.

HABERİ PAYLAŞ
ilk yorumu sen yap

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak.

Veri politikasındaki amaçlarla sınırlı ve mevzuata uygun şekilde çerez konumlandırmaktayız. Detaylar için veri politikamızı inceleyebilirsiniz..
X