Su sektöründe hedef 5,7 milyar TL

Ambalajlı Su Üreticileri Derneği (SUDER) Yönetim Kurulu Başkanı Serdar Seyhanlı, Türkiye’deki ambalajlı su pazarının bu yıl yaklaşık 11,7 milyar litreye, sektörün cirosunun da yaklaşık 5,7 milyar liraya ulaşmasının beklendiğini söyledi.

Su sektöründe hedef 5,7 milyar TL

Seyhanlı, Türkiye’de su pazarı hacminin geçen yıl yüzde 4’lük büyümeyle 11,3 milyar litreye ulaştığını ve bu hacmin 6,4 milyar litresinin damacana, 4,9 milyar litresinin de yüzde 10’luk büyümeyle pet satışından geldiğini belirtti.

Tonaj olarak damacananın toplam satışın yüzde 57’sini, diğer ambalajlı suların ise yüzde 43’ünü oluşturduğunu kaydeden Seyhanlı, sektördeki toplam cironun geçen yıl yaklaşık 5,4 milyar liraya ulaştığını anlattı. Seyhanlı, 2016’da ihraç edilen ambalajlı suyun 408 bin ton ve toplam cironun 64 milyon dolar olduğuna işaret etti.

​Bu yıl Türkiye’de su pazarı hacminin yaklaşık 11,7 milyar litreye ulaşmasının ve bu hacmin 6,4 milyar litresinin damacana satışından, 5,3 milyar litresinin de pet satışından gelmesinin beklendiğini vurgulayan Seyhanlı, sektördeki toplam cironun da yaklaşık 5,7 milyar liraya ulaşmasının öngörüldüğünü ifade etti. Serdar Seyhanlı, ”Yaz mevsiminde hava sıcaklığının artması, gündüz süresinin uzaması ile ev dışında geçirilen zamanın artması nedeniyle market, büfe ve restoran gibi satış kanallarında pet ambalajlı su tüketimi artıyor” dedi.

HABERİ PAYLAŞ
ilk yorumu sen yap

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak.

Veri politikasındaki amaçlarla sınırlı ve mevzuata uygun şekilde çerez konumlandırmaktayız. Detaylar için veri politikamızı inceleyebilirsiniz..
X