Su sorununa köklü çözüm

Yenişehir ilçe merkezine su sağlayan Söylemiş bölgesinde yeni inşa edilen toplama deposu, pompa istasyonu ve terfi hatlarının önceki akşam devreye alındığı bildirildi.

Su sorununa köklü çözüm

GÜRHAN ADANA

Yapımı tamamlanan toplama deposu, pompa istasyonu ve terfi hattının bağlantı çalışmalarının yapılarak eski sistemin iptal edildiğini ve yeni pompa istasyonunun devreye alındığını belirten Yenişehir Belediye Başkanı Süleyman Çelik, ilçeye artık yeni sistemden su verildiğini söyledi. 

Çelik, depo ve pompa istasyonları yapımı, sondaj kuyuları açılması, terfi hattı döşenmesi ve çevre duvarı işleri için, 500 bin TL’lik yatırım yapıldığını açıkladı.

BUSKİ tarafından ilçe merkezinde ve bazı mahallelerde gerçekleştirilen çalışmaları inceleyen Yenişehir Belediye Başkanı Süleyman Çelik, Süleymaniye, Yıldırım, Dereköy, Reşadiye, Kirazlıyayla mahallelerinin yıllardır bölgelerinde yeni içme suyu kaynağı bulunamadığı için susuzluk çektiğini anlattı.

Bulunan yeni bir su kaynağından bu mahallelere su taşınacağını belirten Çelik, 5 mahalleye komşu Karaköy Mahallesi’nde 180 metre derinlikte yeni bir su kaynağının bulunduğunu ve 3 adet derin kuyunun açıldığını bildirdi. Çelik, “Alınan numuneler tahlil edildi ve bu su kaynağının içilebilir olduğu anlaşıldı. Hazırlanan depo ve isale hattı projesinin yapımına başlandı. Çalışma tamamlandığında bu 5 mahallemiz temiz içme suyuna kavuşacak” dedi.

YENİ SU DEPOLARI

Yenişehir’in içme suyu konusunda sorunlar yaşayan mahallelerinde gerçekleştirilen çalışmalarla isale hatları, şebekeler döşenip yeni su depoları inşa edildiğini belirten Başkan Çelik, Yolören Mahallesi’nde 12 bin metre, Çeltikçi Mahallesi’nde 4 bin 140 metre, Yeniköy Mahallesi’ne 2 bin metre içme suyu şebekesi döşeme çalışmasının tamamlandığını kaydetti. 

Su sıkıntısı çeken Fethiye Mahallesi’ne de Gölcük’ten 5 bin 200 metre isale hattı döşenerek su getirildiğini ifade eden Çelik, Papatya, Beypınar, İncirli, Eğerce, Akbıyık, Kızılhisar, Söylemiş, Yazılı, Akçapınar, Çiçeközü, Orhaniye, Mahmudiye, Yıldırım, Süleymaniye, Burcun ve Paşayayla Mahalleleri’nin içme suyu depolarının yerine yenilerinin yapılması için de kolların sıvandığını bildirdi. 

Çelik, yer teslimi işlemlerinin ardından bu mahallelere yeni içme suyu depolarının inşa edileceğinin altını çizdi.

HABERİ PAYLAŞ
ilk yorumu sen yap

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak.

Veri politikasındaki amaçlarla sınırlı ve mevzuata uygun şekilde çerez konumlandırmaktayız. Detaylar için veri politikamızı inceleyebilirsiniz..
X