Suç ve suçluyla üç koldan savaş

Polisin kentin giriş ve çıkışlarındaki arama noktalarından adeta cephanelik çıktı.

Suç ve suçluyla üç koldan savaş

OKTAY KAYALAR

Teröre karşı güvenlik tedbirlerinin en üst düzeyde olduğu Bursa’da, İstanbul, Ankara ve İzmir Yolları’nda kente girişler aylardır polis ve Jandarma’nın kontrolünde sağlanıyor. Kentin her üç girişinde oluşturulan güvenlik noktalarında 24 saat denetim ve arama var.

Araçlar didik didik aranırken, vatandaşlar da kimlik kontrolünden geçiriliyor. Bu durum güzergahta zaman zaman trafik yoğunluğuna sebep olurken, arama noktasındaki polisler görevlerini layıkıyla yerine getiriyor. Yapılan aramalar sırasında yakalanan kişilerle birlikte ele geçen suç aletleri olası olayları önlemiş oluyor. 

ÖNCE ARAMA SONRA GEÇİŞ

Polisin kontrol noktalarında geçtiğimiz yılın son 7 ayında  94 bin 338 kişi kimlik sorgulamasından geçirildi. Aranan bin 648 kişi bu sayede gözaltına alınarak adalete teslim edildi. Gece gündüz demeden ellerindeki uzun namlulu silahlarla gözlerini yoldan ayırmayan polisler, araçlarda yaptıkları aramalarda da 173 ruhsatsız tabanca, 153 gaz tabancası, 67 av tüfeği ile 55 adet taşınması yasak olan bıçak ele geçirdi. 

Aramalarda ayrıca yine araçların gizli bölmelerinde saklanan 741 gram esrar, 7 gram kokain, 575 gram bonzai, 144 gram metatamfetamin, 845 adet uyuşturucu hap ile 7 bin 20 paket de sigara bulundu. 

Trafik yönünden de kontrol edilen 367 bin 428 araçtan kusurlu bulunan 18 bin 872’sine çeşitli maddelerden ceza kesildi. 

HABERİ PAYLAŞ
ilk yorumu sen yap

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak.

Veri politikasındaki amaçlarla sınırlı ve mevzuata uygun şekilde çerez konumlandırmaktayız. Detaylar için veri politikamızı inceleyebilirsiniz..
X