Suçlama: Terör örgütü üyeliği

Dumanlı ve Karaca’nın da aralarında bulunduğu 12 kişi, tutuklanmaları talebiyle mahkemeye sevkedildi. Dumanlı hakkındaki suçlama; ‘silahlı terör örgütüne üye olmak.’

Suçlama: Terör örgütü üyeliği

14 Aralık Operasyonu’nda gözaltına alınan Samanyolu Yayın Grubu Başkanı Hidayet Karaca ve Zaman Gazetesi Genel Yayın Yönetmeni Ekrem Dumanlı’nın ifade verme işlemi tamamlandı. Dumanlı ve Karaca tutuklanmaları talebiyle mahkemeye sevk edildi. Dumanlı’nın ‘silahlı terör örgütüne üye olmak” suçlamasıyla mahkemeye sevkedildiği öğrenildi.

Karaca’nın İstanbul Emniyet Müdürlüğü’nde önceki gün saat 15.00 sıralarında başlayan savcılık ifadesi yaklaşık 7 saat sürdü. Ekrem Dumanlı ve 2 şüpheli, geniş güvenlik önlemleri altında Eyüp Devlet Hastanesi’nde sağlık kontrolünden geçirildi.

BOYUN EĞMEK YOK

Ekrem Dumanlı, hastane girişinde iki elini havaya kaldırarak kendisini görüntüleyen kameralara, ‘Yezidlere boyun eğmek yok. Demokrasiden dönüş yok. Özgürlükten dönüş yok’ dedi. Dumanlı çıkışta da ‘Allah’a emanet olun’ diye konuştu. Karaca da hastane girişinde ‘Özgür basın susmaz’ dedi. Ekrem Dumanlı ve Hidayet Karaca’nın aralarında bulunduğu 12 kişi tutuklanmaları talebiyle mahkemeye sevk edildi. Savcı 4 kişiyi de adli kontrol talebiyle mahkemeye sevk etti.

ADLİYEDE KAVGA

Bu arada Ekrem Dumanlı’nın 3 avukatı, müvekkili hakime ifade verirken içeri girmek istedi ancak hakim sadece bir avukata izin verdi. Bunun üzerine avukatlar ve adliye koridorlarında güvenlik önlemi alan polis arasında arbede çıktı.

EKİZOĞLU VE ALTUNBULAK SERBEST

Şüphelilerden eski Siirt Emniyet Müdürü Mutlu Ekizoğlu ile polis memuru Mustafa Altunbulak, Cumhuriyet savcısı tarafından serbest bırakıldı. İstanbul merkezli 13 ilde 14 Aralık’ta başlatılan operasyonlar kapsamında 30 kişi yakalanmış, Cumhuriyet savcısı tarafından ifadeleri alınan şüphelilerden Elif Yılmaz, Ebru Şenvardar, Naci Çelik Berksoy, Hüseyin Gülerce, Makbule Çam Elamdağ, Ahmet Şahin, Ali Kara, Salih Asan, Engin Koç, Hikmet Tombulca, Samim Noyan ve Fahri Sarrafoğlu serbest bırakılmıştı.

KARACA, SORGU HAKİMİNE İFADE VERMEDİ

14 Aralık operasyonu kapsamında gözaltına alınan Samanyolu Medya Grubu Başkanı Hidayet Karaca, çıkarıldığı mahkemenin bağımsız olmadığını savunarak ifade vermedi. Karaca, Başbakan Ahmet Davutoğlu ve Cumhurbaşkanı Tayyip Erdoğan’ın 14 Aralık Operasyonu ile ilgili çok fazla beyanda bulunduklarını bu nedenle adil bir yargılanma yapılamayacağını ifade etti.

Ekrem Dumanlı ve Hidayet Karaca’nın ifade verme işlemleri sürerken İstanbul Adalet Sarayı’nın dışında operasyonu protesto edenlerin eylemleri aralıksız devam etti.

HABERİ PAYLAŞ
ilk yorumu sen yap

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak.

Veri politikasındaki amaçlarla sınırlı ve mevzuata uygun şekilde çerez konumlandırmaktayız. Detaylar için veri politikamızı inceleyebilirsiniz..
X