Sudanlı başkanlara tarım çalıştayı

Hayrat Vakfı ile Sudan hükümetinin organizasyonuyla Türkiye’ye gelen Sudanlı belediye başkanları Yenişehir ve İznik Belediyeleri’ni ziyaret ederek bölge hakkında bilgi aldılar.

Sudanlı başkanlara tarım çalıştayı

GÜRHAN ADANA 

İstanbul, Bursa ve Kocaeli’deki bazı belediyeleri ziyaret edecek olan Sudanlı başkanlar, Büyükşehir Belediye Başkan Vekili Abdülkadir Karlık ile Yenişehir’e geldiler.

 

Yenişehir Belediye Başkanı Süleyman Çelik konuk başkanlara ilçeyle ilgili ayrıntılı bilgiler verdi. İlçedeki tarım ve sanayi çalışmaları konusunda bilgiler aktaran Çelik, Sudanlı başkanları ağustos ya da eylül aylarında ilçeye davet etti. 

Belediye Başkanı Süleyman Çelik, konuk başkanlara Yenişehir Ovası’ndaki tarımsal alanda sürdürülen çalışmaları bu aylarda daha yakından görebileceklerini anlattı. 

Çelik, “İlçemizdeki tarımsal potansiyelden ilham almanızı isteriz. Bu konuda sizlere daha da yardımcı olabilmemiz için gerekirse bu konuda bir çalıştay düzenleyebiliriz” diye konuştu.

Sudanlı başkanlar ise Yenişehir’de yetiştirilen ürün çeşitliliği, üretilen ürünlerde kullanılan tarım teknolojisi, ürünlerin pazarlanması ve sulama konularında Belediye Başkanı Süleyman Çelik’ten bilgi aldılar. Doğu Darfur Eyaleti Bahrul Arap Belediye Başkanı Davut İbrahim Hamit, Türkiye’yi yakından tanıdıklarını ve Türkiye’nin kendileri için büyük bir ülke olduğunu ifade etti. Hamit, “Türkiye’nin derin bir tarihi ve kültürü var. Bizimle olan irtibatınızın kuvvetlenmesini bekliyoruz” dedi.

İZNİK ZİYARETİ

Sudan’ın Kızıl Deniz, Doğu Nil, Güney Darfur, Doğu Darfur, Orta Darfur eyaletine bağlı 15 Belediye Başkanı İznik’te de temaslarda bulundu. Konuk heyet Belediye Başkanı Osman Sargın’ı ziyaret ederek ilçe ile ilgili bilgi aldı. Büyükşehir Belediyesi’nden tecrübe aktarımı yapmak üzere Bursa’da bulunan heyete İznik’i anlatan Sargın, 4500 yıllık tarihi bulunan ilçenin birçok medeniyete başkentlik yaptığını ifade etti. 

Başkan Sargın Sudan’lı belediye başkanlarına günün anısına İznik’i tanıtan kitap, CD, broşür ve İznik Çinisi hediye etti. Konuk heyet daha sonra Büyükşehir Belediyesi Başkanvekili Abdülkadir Karlık ve Belediye Başkanı Osman Sargın eşliğinde Ayasofya Camii’ni gezerek bilgi aldı.

HABERİ PAYLAŞ
ilk yorumu sen yap

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak.

Veri politikasındaki amaçlarla sınırlı ve mevzuata uygun şekilde çerez konumlandırmaktayız. Detaylar için veri politikamızı inceleyebilirsiniz..
X