SUGESAM hizmete açıldı

Bursa ve İnegöl’ün önemli turizm yerlerinden olan Oylat kaplıcalarında BEBKA desteği ile yaptırılan Suyla Gelen Sağlık Hizmetleri Merkezi (SUGESAM) törenle açıldı.

SUGESAM hizmete açıldı

İnegöl Belediyesi tarafından BEBKA desteği ile 2015 yılında çalışmaları başlayan Suyla Gelen Sağlık Hizmetleri Merkezi (SUGESAM), Vali İzzettin Küçük’ün de katıldığı törenle hizmete girdi. Açılışın ardından SUGESAM’da incelemelerde bulunan Vali İzzettin Küçük, herkesi şifa merkezine davet etti.

Vali İzzettin Küçük sağlık turizminin gelişen ve yükselen bir trend olduğunu ifade etti.

Vali İzzettin Küçük, “Türkiye’de bu hususta ciddi bir kapasite var. Kaplıca turizmi de bu sağlık turizmi içerisinde önemli bir yere sahip. Yaş ortalaması arttıkça elimiz, boynumuz ağrıyor, nereye gidilecek diye düşünülünce akla kaplıca geliyor. Bursa denilince birkaç isim akla gelir. Uludağ, kestane şekeri ve İznik ile beraber kaplıca ve Oylat da muhakkak akla geliyor” diye konuştu.

OYLAT’IN YANINDA OLACAĞIZ…

Yaptıkları ve yapacakları tesislerle İnegöl ve Bursa’nın çok önemli bir turizm merkezi olmaya aday olduğunu ifade eden Vali İzzettin Küçük, “Açılışını yapacağımız tesis hamam değil. Suyun türlü ve değişik kullanım şekillerini içerisine alan bir anlayışla tesis edildi. Oylat’ın her zaman yanında olacağız. Bursa’nın çok nadide bir parçası olarak Oylat’ı bir dantel gibi işlememiz lazım. Valilik olarak bu anlayıştayız” dedi.

AKTAŞ ÇALIŞMALARI ANLATTI…

İnegöl Belediye Başkanı Alinur Aktaş da, tarih ve kültür zenginliği bakımından birçok eseri içerisinde barındıran İnegöl’ün mobilyası, köftesi, Oylat Kaplıcaları, ayçekirdeği, tarihi mehteri ve birçok özelliği ile örnek ilçelerden bir tanesi olduğunu söyledi. Turizmin son yıllarda çok ciddi bir gelişim içerisinde olduğunu ifade eden Aktaş, şehrin turizmle ilgili çalışmalarla anılması için çaba gösterdiklerini ifade etti. Yapılan çalışmalarla ilgili bilgi veren Aktaş, “Bu yıl içerisinde 176 bin gece kalışı yapıldı ve bu çok ciddi bir kazanımdır. Oylat, 150 çalışanını istihdam ediyor ve ülke ekonomisine turizm ile katkı sağlıyor” dedi.

SAĞLIK TURİZMİ…

SUGESAM’ın BEBKA desteği ile hayata geçtiğini hatırlatan Aktaş, “İnegöl Belediyesi olarak BEBKA’dan birçok destek aldık. SUGESAM’ın amacı bölgede bulunan sağlık hizmetlerinin artırılarak sağlık turizminin geliştirilmesine katkı sunmak, bunu hamam kültüründen ziyade daha kapsamlı şekilde hayata geçirebilmektir. Özel aile odaları, saunalar, buhar odaları, şok duşlar, masaj odaları gibi yerler ihdas edildi. 1 milyon 948 bin TL’nin, 212 bin TL’si BEBKA tarafından karşılandı. Oylat, hem şifa hem de huzur bulmak isteyenlerin ağırlandığı bir yer. Daha da geliştirilecek konuları var. Gece gündüz burayla alakalı enerji ve gücümüzü yansıtmaya çalışıyoruz” diye konuştu.

HABERİ PAYLAŞ
ilk yorumu sen yap

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak.

Veri politikasındaki amaçlarla sınırlı ve mevzuata uygun şekilde çerez konumlandırmaktayız. Detaylar için veri politikamızı inceleyebilirsiniz..
X