Suikastta ihmal davası yeniden başladı

İstanbul’da öldürülen Agos Gazetesi Genel Yayın Yönetmeni Hrant Dink’e suikast hazırlığı konusunda istihbari bilgiye ulaşmasına rağmen kanuni işlem başlatmayıp görevini ihmal ettikleri ileri sürülen dönemin İl Jandarma Komutanı Albay Ali Öz’ün de araların

Suikastta ihmal davası yeniden başladı

Trabzon 5. Asliye Ceza Mahkemesi’ndeki duruşmaya, tutuksuz yargılanan sanıklar katılmadı. Hakim duruşmada, davanın daha önce Trabzon 2. Sulh Ceza Mahkemesince karara bağlandığını ancak bu kararın Yargıtay 11. Ceza Dairesince bozulduğunu ifade ederek, sulh ceza mahkemesinin kapatılması üzerine sanıkların kendi mahkemelerinde yeniden yargılanmasına başlandığını anımsattı. 

“DAVALAR BİRLEŞMELİ…”

Dink ailesi avukatlarından Hakan Bakırcıoğlu, Yargıtay’ın kararına uyulmasını isteyerek, Dink cinayetine ilişkin bu dava ile Trabzon 1. Ağır Ceza Mahkemesi’ndeki davaların birleştirilmesi gerektiğini söyledi. Bakırcıoğlu, “Yargıtay’ın bozma kararına uyulmasını ve bu mahkemedeki davanın dosyasının ‘görevsizlik kararı’ verilerek Dink cinayetine ilişkin Albay Ali Öz’ün yargılandığı Trabzon 1. Ağır Ceza Mahkemesi’ne gönderilmesini talep ediyoruz” dedi. 

“MAHKEME DİRENSİN…”

Sanık Albay Ali Öz’ün avukatı Ali Sürmen de müvekkili hakkındaki bu davanın Öz’ün idari görevine ilişkin olduğunu ifade ederek, “Müvekkilim hakkındaki bu dava idari görevini ihmal ettiği iddiasıyla açılmıştır. Müvekkilim hakkında Trabzon 1. Ağır Ceza Mahkemesindeki dava ise adli görevini kötüye kullanmak ve evrakta sahtecilikten yürütülen ayrı bir davadır. Yargıtay’ın bunu değiştirme hakkı ve yetkisi yoktur. Mahkeme eski kararında direnmelidir” dedi.

Hakim ise sanıkların ifadelerinin talimatla alınması için bulundukları adreslerdeki mahkemelere yazı yazılması ve eksikliklerin giderilmesi amacıyla duruşmayı erteledi.

HABERİ PAYLAŞ
ilk yorumu sen yap

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak.

Veri politikasındaki amaçlarla sınırlı ve mevzuata uygun şekilde çerez konumlandırmaktayız. Detaylar için veri politikamızı inceleyebilirsiniz..
X