Şükrü Şankaya anıldı

Yardımsever ve mütevazi kişiliğiyle Bursa’nın gönlünde yer eden duayen sanayici Şükrü Şankaya, ölümünün 12. yılında kabri başında dualarla anıldı.

Şükrü Şankaya anıldı

SEYİT GÜNDOĞAN – AKIN GÜLER

Şankaya’nın Ahmetpaşa Mezarlığı’ndaki kabri başında gerçekleşen anma törenine, Nergis Holding Yönetim Kurulu Başkanı ve Devlet eski Bakanı Cavit Çağlar, Şükrü Şankaya’nın oğlu Yeşim Tekstil CEO’su Şenol Şankaya, Bursaspor eski Divan Kurulu Başkanı Kadir Şankaya, Büyükşehir Belediye Başkanı Recep Altepe, Bursaspor Başkanı Ali Ay, Büyükşehir Belediye Başkan Vekili Abdülkadir Karlık, RUDEF Başkanı Şuayip Toprak, Batı Trakya Türkleri Dayanışma Derneği Şube Başkanı Ali Eminlatif ile spor, siyaset ve iş dünyasının önde gelen isimleriyle çok sayıda vatandaş katıldı.

“BURSA İÇİN ÖRNEK İNSANDI”…

Ulucami İmamı Tahsin Karanfil, Bursa İl Vaizi İbrahim Tezer, Ulucami emekli Müezzini Abdullah Yiğit tarafından okunan Kuran-ı Kerim ve duaların ardından aile adına konuşan Cavit Çağlar, Şükrü Şünkaya’nın örnek bir insan olduğunu belirterek, insanlık ve toplum için çok önemli işler yaptığını söyledi. Bursa’nın Şükrü Şankaya’yı hep güzelliklerle andığının altını çizen Çağlar, “Bizler her yıl ailesi olarak dostlarla birlikte rahmetli Şükrü Bey’i anıyoruz. Bizler inanan insanlarız. Kadere inanırız, geleceğe inanırız, doğru neyse ona inanırız. Hizmetin karşılığının daima dürüstlük olduğuna inanırız. Şükrü abi her konuda herkese destek olurdu. Bursasporun kurucularından ve başkanlarındandı. İmam Hatip Liselerinin, İlahiyat fakültesinin önderlerindendi. Bin insanın kısa ömrüne sığmayacak, insanlık için, gençlik için, toplum için yapılabilecek her türlü örnek hareketler içinde oldu. Bursa onu hep güzel yadediyor. Ailem adına, dostları adına sizlere çok teşekkür ediyorum. Bizleri yalnız bırakmadınız. Allah hepinizden razı olsun. Allah hepimize sağlık, memleketimize huzur versin. Memleketimiz kısa zaman sonra bu sıkıntılardan kurtulacaktır” dedi. 

“BURSA’NIN EN BÜYÜK DEĞERLERİNDEN BİRİYDİ”…

Anma törenine katılan Büyükşehir Belediye Başkanı Recep Altepe de, Bursa’nın örnek ve özellikli insanlara sahip bir şehir olduğunu ifade ederek,Şükrü Şankaya’nın da Bursa’nın en büyük değerlerinden biri olduğunu söyledi. Şankaya’nın Bursa’nın Şükrü ağabeyi olduğunu vurgulayan Altepe, “Şükrü Şankaya, her yere koşar, herkese yardım ederdi. Öğrencisinden, sporcusuna kadar şehrin neresinde kimin ne derdi varsa oradaydı. Adı Bursaspor’la, öğrencilerle, Bursa’yla bütünleşmişti. O sadece kendi işine bakmaz, çevresini de görürdü. Bursa halkı onu her zaman rahmetle ve minnetle anacaktır. Mekanı cennet olsun” diye konuştu. 

HABERİ PAYLAŞ
ilk yorumu sen yap

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak.

Veri politikasındaki amaçlarla sınırlı ve mevzuata uygun şekilde çerez konumlandırmaktayız. Detaylar için veri politikamızı inceleyebilirsiniz..
X