Şükrü Şankaya anıldı

Bursaspor’un eski başkanlarından sanayi dünyasının duayeni Şükrü Şankaya, ölümünün 10. yılında mezarı başında dualarla anıldı.

Şükrü Şankaya anıldı

AYKUT GÜNGÖR

Yardımseverliği ve mütevazı kişiliğiyle Bursalıların gönlünde taht kuran, duayen sanayici, Bursaspor eski başkanlarından Şükrü Şankaya ölümünün 10’uncu yılında Ahmetpaşa Mezarlığı’ndaki kabri başında dualarla anıldı.

Anma törenine Devlet eski Bakanı ve Nergis Holding Yönetim Kurulu Başkanı Cavit Çağlar, Şükrü Şankaya’nın kardeşi Kadir Şankaya, Şükrü Şankaya’nın oğlu Yeşim Tekstil CEO’su Şenol Şankaya, Büyükşehir Belediye Başkanı Recep Altepe, Osmangazi Belediye Başkanı Mustafa Dündar, CHP Milletvekili Ceyhun İrgil, Bursaspor Divan Kurulu Başkanı İdris Sevinç, kentin iş, siyaset ve spor dünyasının ileri gelenleriyle çok sayıda vatandaş katıldı.

Törendeki Kur’an-ı Kerim ve duaların okunmasını ise Ulucami Başimamı Tahsin Kara, Müezzin Abdullah Yiğit, İl Vaizi İbrahim Seçer ve emekli din görevlisi İsmail Topçu gerçekleştirdi.

Cavit Çağlar törende yaptığı konuşmada dayısı Şükrü Şankaya’nın hem kendi yaşamında, hem Bursa’nın ekonomisinde ve sosyal yaşamında derin izleri olduğunu belirterek, “Ömrümüz yettiği sürece O’nu burada saygı ve rahmetle anmaya devam edeceğiz” dedi.

Büyükşehir Belediye Başkanı Recep Altepe ise,  Şankaya’nın Bursa’ya bir kenttlinin nasıl olacağını en iyi şekilde gösterdiğini söyledi. Şankaya’nın birçok kişiyi istihdam ettiğini, Bursa’da birçok başarıya imza attığını ve Bursa’nın tüm sorunları ile ilgilendiğine dikkat çeken Altepe, onun aynı zamanda örnek bir aile babası olduğunu da ifade etti.  Şankaya’nın  Bursaspor’a her zaman destek verdiğini, yardıma ihtiyacı olan tüm ihtiyaç sahiplerinin de ‘Şükrü Amcası’ olduğunu anlatan Altepe, Bursalıların onu hiç unutmayacağını kaydetti. 

 

Osmangazi Belediye Başkanı Mustafa Dündar da ‘Bursa’ya sosyal siyasi her alanda önemli katkıları olan bir insan olduğu için Şankaya’yı her yıl anmaya devam edeceğiz’ dedi.

HABERİ PAYLAŞ
ilk yorumu sen yap

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak.

Veri politikasındaki amaçlarla sınırlı ve mevzuata uygun şekilde çerez konumlandırmaktayız. Detaylar için veri politikamızı inceleyebilirsiniz..
X