Sulama için üyelik çağrısı

Yenişehir Ziraat Odası Başkanı Sadi Aktaş, ilçedeki Yeraltı Sulama Projesi (YAS) ile Boğazköy Barajı Sulama Projesi kapsamında arazileri bulunan çiftçilere üyelik çağrısı yaptı.

Sulama için üyelik çağrısı

GÜRHAN ADANA

Her iki projeden yararlanmak isteyen çiftçilerin Sulama Birliği’ne üye olmaları gerektiğini belirten Yenişehir Ziraat Odası Başkanı ve Sulama Birliği Başkanı Sadi Aktaş, suyun arazilere taşınması işini Birlik’in organize ettiğini bildirdi.

Üye olmayanların bu sulama hizmetlerinden yararlanamayacağını vurgulayan Aktaş, bugüne değin 180 çiftçinin üye kayıtlarının yapıldığını anlattı. Her iki proje için yaklaşık 7 bine yakın üye yapacaklarını tahmin ettiklerini dile getiren Aktaş, “Arazilerinin tapu fotokopileriyle Ziraat Odası’na gelen çiftçi, üye kaydını yaptırabiliyor. YAS Projesi kapsamındaki araziler için dönüm başına 17,5 TL, Boğazköy Barajı’nın sulama kapsamındaki araziler için dönüm başına 17,5 TL ödeme yapıyor. Bu bedeller üyelik girişi olarak bir defaya mahsus alınıyor. Sulama bedeli ise çiftçinin arazisini sularken kullandığı su kadar tahsil edilecek” dedi.

Aktaş, iki sulama projesiyle tarlalarına su alan çiftçinin üye olmaması durumunda sulama yapma hakkını kazanamadığına dikkat çekti.

ARAZİLERE KISMEN SU VERİLİYOR

Yeraltından çekilen sularla, Boğazköy Barajı’ndan gelen suyun bölge bölge tarlalara ulaştırılmaya başlandığını belirten Aktaş, her iki projenin tamamının 2016 yılında devreye gireceğini söyledi. Aktaş, “Yeraltı Sulama Projesi ağustos ayında 2 ana depoya su toplanmasıyla başladı. Yolören, Çeltikçi, Ayaz, Söylemiş ve Çayırlı arazilerine kısmen, Karasıl Mahallesi’ndeki arazilerin tamamına su ulaştırıldı. 2016 yılında bu projenin kapsadığı 55 bin dönüm arazinin tamamına su ulaştırılacak. Boğazköy Barajı’ndan su sağlanacak arazi miktarı ise 116 bin dönüm. İnegöl’e bağlı Sungurpaşa ve Boğazköy ile Yenişehir Çardakköy Mahallesi’nin bir kısmına baraj suyu ulaştırıldı. Bu proje de, gelecek yıl arazilerin tümüne su verilerek tamamlanmış olacak” diye konuştu.

HABERİ PAYLAŞ
ilk yorumu sen yap

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak.

Veri politikasındaki amaçlarla sınırlı ve mevzuata uygun şekilde çerez konumlandırmaktayız. Detaylar için veri politikamızı inceleyebilirsiniz..
X