Sulama kanalları sezona hazırlanıyor

Orhangazi Belediyesi, çiftçilerin yaz sezonu tarla ve bahçe sulamaları öncesinde belediyenin sorumluluk alanındaki ‘Merkez Sulama Birliği’ ve ‘Güney Yaka Sulama Birliği’ne ait ilçe genelindeki tüm sulama kanallarında temizlik ve bakım çalışması başlattı.

Sulama kanalları sezona hazırlanıyor

NEVZAT OKUMUŞ

İlçeye bağlı Akharem Mahallesi’den başlayıp, Karsak Mahallesi sınırlarına kadar olan yaklaşık 7 kilometrelik bölümde, iki ekip halinde yürütülen çalışmaları inceleyen Belediye Başkanı Neşet Çağlayan, kanalların tüm bakım ve temizlik işlerini mayıs ve haziran aylarında başlayan sulama mevsimine kadar tamamlayıp, çiftçilerin hizmetine sunacaklarını ifade etti. 

Çağlayan, Merkez Sulama Birliği bünyesinde yaklaşık 20 kilometrelik açık kanal, Güney Yaka Sulama Projesi kapsamında ise 7 kilometrelik bir açık kanal bulunduğunu belirterek, “Toplamda 27 kilometrelik açık kanalların tamamında bakım ve temizlik çalışması yapacağız. Çalışmalarımızı tamamlayıp çiftçilerimizin sulama sularını sağlamış olacağız” dedi.

HABERİ PAYLAŞ
ilk yorumu sen yap

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak.

Veri politikasındaki amaçlarla sınırlı ve mevzuata uygun şekilde çerez konumlandırmaktayız. Detaylar için veri politikamızı inceleyebilirsiniz..
X