Sulama Projesi gün sayıyor

Yenişehir’de 55 bin dönüm arazinin sulanmasında kullanılacak Yer altı Sulama Projesi’nde sona gelindi. Çiftçiler trafoların montajıyla iki hafta sonra sistemi kullanmaya başlayabilecek.

Sulama Projesi gün sayıyor

GÜRHAN ADANA

Yenişehir ovasında 55 bin dönüm araziye su taşıyacak olan Yeraltı Sulama Projesi’nde (YAS) sona gelindi. Yeraltından suyun çekilmesinde kullanılacak olan trafoların önümüzdeki hafta montajının yapılmasıyla sistem işlemeye başlayacak ve çiftçiler arazilerini sulamaya başlayacaklar.

Yenişehir çiftçisinin bu projenin hayata geçmesini 25 yıldır beklediğini ifade eden Ziraat Odası ve İlçe Sulama Birliği Başkanı Sadi Aktaş, toplam 53 pompayla yeraltından çekilecek suların yeraltına döşenen kanallarla tarlalara taşınacağını anlattı. 

Projeyle 55 bin dönümlük araziye sulama suyu götürüleceğini kaydeden Aktaş, “Yerleri hazırlanan pompa sistemlerine trafolar takılacak ve ardından hatlara su verilmeye başlanacak. Çiftçilerimiz yaklaşık 2 hafta sonra tarlalarını bu proje kapsamında sulayabilecek. Çiftçilerimiz ilk sulama çalışmasını ekimleri tamamlanan bezelye, pancar ve buğday tarlalarında gerçekleştirecek” dedi. 

ÜYE KAYDI SÜRÜYOR

Sadi Aktaş, Yeraltı Sulama Sistemi’yle su götürülecek bölgelerde arazisi bulunan çiftçilerin, Sulama Birliği’ne üye olmasının zorunlu olduğuna dikkat çekti. 

Sulama suyunun tarlalara ulaştırılması ve hatların bakımı işini Sulama Birliği’nin organize edeceğini belirten Aktaş, “Sulama Birliği’ne üye olmayanlar bu projeden yararlanamayacaklar. Bu proje kapsamındaki arazisi olan çiftçi sayısı 2 bine ulaşıyor. Ancak bugüne değin yalnızca 200 çiftçimiz üye kaydı yaptırdı. Çayırlı, Ayaz, Söylemiş, Karasıl, Yolören, Çeltikçi, Çayır ve Subaşı mahallelerinden üyelerin kayıtlarını yapıyoruz” diye konuştu.

HABERİ PAYLAŞ
ilk yorumu sen yap

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak.

Veri politikasındaki amaçlarla sınırlı ve mevzuata uygun şekilde çerez konumlandırmaktayız. Detaylar için veri politikamızı inceleyebilirsiniz..
X