Sulama projesi için Birlik’e üyelik şartı

Yenişehir Sulama Birliği Başkanı Cengiz Şen, Boğazköy Barajı ve Yeraltı Sulama Projeleri kapsamında arazileri bulunan çiftçilerin, Sulama Birliği’ne üye olmalarının gerektiğini bildirdi.

Sulama projesi için Birlik’e üyelik şartı

GÜRHAN ADANA

Boğazköy Barajı ve Yeraltı Sulama Projeleri kapsamında arazileri bulunan çiftçilerin Sulama Birliği’ne üye olmalarının gerektiğini belirten Yenişehir Sulama Birliği Başkanı Cengiz Şen, 15 Nisan’a kadar birliğe üye olan çiftçilerin bu projelerden yararlanabileceğini kaydetti.

Yenişehir’de Çiftçi Kayıt Sistemi’ne (ÇKS) 4 bin 500 çiftçinin kayıtlı olduğunu, bu projeler kapsamında arazisi olan çiftçi sayısının ise 3 bini bulabileceğini belirten Cengiz Şen, bugüne kadar 450 çiftçinin üyelik başvurusunda bulunduğunu vurguladı. Sulama suyunun tarlalara ulaştırılması ve hatların bakım işini Sulama Birliği’nin organize ettiğine dikkat çeken Şen, “Bu nedenle birliğe üye olup hem yasal zorunluluğu yerine getirmelerini, hem de böylece Birlik’e destek vermelerini bekliyoruz. Köylere giderek konuyu ayrıntılarıyla çiftçilerimize anlatıyor ve üyelik başvurularını son günlere bırakmamalarını istiyoruz” dedi. 

ÜYELİKLER YAPILIYOR

Arazilerinin tapu fotokopileri ve nüfus cüzdanlarıyla Sulama Birliği’ne gelen çiftçilerin üyeliklerinin yapıldığını dile getiren Yenişehir Sulama Birliği Başkanı Cengiz Şen, “1 dönüm arazi için bir kereliğine 21 TL üyelik bedeli alıyoruz. Sulama projeleri kapsamında kalan arazilerinde kendi sulama sistemleriyle sulama yapmak isteyen çiftçilerimizden ise ayrıca dönüm başına 5 TL tahsil ediyoruz” diye konuştu.

 

155 BİN DÖNÜM ARAZİ

Geçen yıl yapımı tamamlanarak hizmete giren Yeraltı Sulama Projesi’yle 55 bin dönüm alana sulama suyu götürüldüğünü belirten Şen, sözlerini şöyle tamamladı: “Boğazköy Barajı Sulama Projesi’yle de 155 bin dönüm arazi sulama suyuna kavuşacak. Baraj suyunun önümüzdeki haziran-temmuz aylarında tarlalarda kullanılmasına başlanması bekleniyor.”

HABERİ PAYLAŞ
ilk yorumu sen yap

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak.

Veri politikasındaki amaçlarla sınırlı ve mevzuata uygun şekilde çerez konumlandırmaktayız. Detaylar için veri politikamızı inceleyebilirsiniz..
X