Sulama sistemi yeraltına alınıyor

Büyükşehir Belediyesi tarafından Yeniceköy’de hayata geçirilen projede, daha önce yer üstünde açık sistemli olan sulama suyu hattı yeraltına alınıyor.

Sulama sistemi yeraltına alınıyor

SADULLAH ORGAN

 

Kırsal Hizmetlerden Sorumlu Belediye Başkan Yardımcısı Eşref Yiğit, halen açık sistemli olan sulama sistemini kapalı sisteme dönüştürerek daha kullanışlı hale getirdiklerini söyledi. Yiğit, “Yapılacak projeyle Yeniceköy Göleti’nden alınacak su ile bin 718 dekarlık tarım arazisine su ulaştıracağız. Bu sulama sisteminin yapım çalışmalarında 9 bin metreküp kazı yapılacak ve bu alana çeşitli ebatlarda 9 bin 283 metre politen boru döşenecektir. Kasım ayının başında bitmesi planlanan projenin maliyeti ise 549 bin TL” dedi.

Belediye Başkan Yardımcısı Eşref Yiğit, “İnegöl’ün Süle Mahallesi’nde başlanan sulama suyu isale hattı ve Sarıpınar Mahallesi’nde başlanan içme suyu hatları hakkında da bilgi verdi. Yiğit, “Su hayattır. İnegölümüzün dört bir yanında yapacağımız sulama hatlarıyla şehrimizin hayat damarlarını canlandıracak ve İnegöl tarımını daha canlı ve aktif hale getireceğiz” diye konuştu.

HABERİ PAYLAŞ
ilk yorumu sen yap

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak.

Veri politikasındaki amaçlarla sınırlı ve mevzuata uygun şekilde çerez konumlandırmaktayız. Detaylar için veri politikamızı inceleyebilirsiniz..
X