‘Sular Vadisi’ görücüye çıktı

Yıldırım Belediyesi’nin vizyon projesi “Sular Vadisi Doğa Parkı”nın maketi görücüye çıktı.

‘Sular Vadisi’ görücüye çıktı

Sular Vadisi Doğa Parkı’nın Yıldırım’ın en önemli projelerinden biri olduğunu vurgulayan Belediye Başkanı İsmail Hakkı Edebali, “35 hektarlık alan üzerine inşa edilecek Sular Vadisi Doğa Parkı ve Rekreasyon Alanı, Yenimahalle, Karamazak, Piremir, Namazgah, Teferrüç, Umurbey ve Kurtoğlu mahallelerini cazibe merkezi haline getirecek. Yapılacak kamulaştırmalarla beton yığını görüntüsünden kurtarılacak bölgeye bütün Bursalıların yararlanacağı bir tematik park inşa edilecek” dedi.

Ulusal bir ödüle de sahip olan projenin sadece Yıldırım için değil Bursa adına önemli bir yapı olacağını söyleyen Başkan Edebali, “İlçemize sadece altı mahallemizin sakinlerinin değil Bursalıların yararlanacağı önemli bir park kazandıracağız” diye konuştu.

‘TÜRKİYE’NİN GÖZ BEBEĞİ OLACAK’

 

Kamulaştırma faaliyetlerinin ardından saha çalışmalarının başlayacağının bilgisini veren Başkan Edebali, “Sular Vadisi Doğa Parkı içinde teras kademeli oturma alanları, Babil Bahçesi- seyir terasları, doğal göl, gölgeli oturma bölümü, revan köşkleri ve yol boyu dinlenme köşeleri yer alacak. Vatandaşlarımızı belediye binamızda projemizi maket üzerinde incelemeye davet ediyorum” ifadelerini kullandı.

Edebali, kentsel dönüşümün tamamlayıcı sosyal donatı alanlarından biri olacak projede ayrıca havuzlar, şelaleler, çocuk oyun alanları, yürüyüş yolları, cami, Osmanlı çeşmesi, belediye hizmet binası, aletli jimnastik köşesi ve maket evcil hayvan bahçesi yer alacağını da kaydetti.

HABERİ PAYLAŞ
ilk yorumu sen yap

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak.

Veri politikasındaki amaçlarla sınırlı ve mevzuata uygun şekilde çerez konumlandırmaktayız. Detaylar için veri politikamızı inceleyebilirsiniz..
X