‘Sular Vadisi’ yeşille maviyi buluşturacak 

Yıldırım Belediyesi’nin vizyon projelerinden Sular Vadisi inşaatı hızla yükseliyor. 

‘Sular Vadisi’ yeşille maviyi buluşturacak 

Kentsel dönüşüm projeleriyle ideal bir şehir inşa etmek için çalışmalarını sürdüren Yıldırım Belediyesi yeşiller maviyi buluşturuyor.

İlçenin marka değerini yükseltecek Sular Vadisi’nde çalışmalar hız kesmeden devam ediyor.

Temeli Çevre ve Şehircilik Bakanı Mehmet Özhaseki tarafından atılan proje, mimarisi ve bünyesindeki tesisleriyle Yıldırımlıların yeni buluşma noktası olacak.

sular-vadisi-1.jpg

Projede, merkezde yer alan gölün yanı sıra teras kademeli oturma alanları, Babil bahçesi- seyir terasları, gölgeli oturma bölümü, revan köşkleri ve yol boyu dinlenme köşeleri, havuzlar, şelaleler, çocuk oyun alanları, yürüyüş yolları, cami, Osmanlı çeşmesi, belediye hizmet binası, aletli jimnastik köşesi, maket evcil hayvan bahçesi,kapalı ve açık otopark bulunacak. Belediye hizmetlerinin verileceği birim haricinde içinde herhangi bir yapılaşmanın olmayacağı park, insanları yeşil ve maviyle buluşturacak.

Sular Vadisi’nin Yıldırım’ın değişen ve gelişen çehresini yansıttığını vurgulayan Başkan İsmail Hakkı Edebali, “Projemiz sular şehri Bursa’ya yakışacak. 34 bin metrekarelik alanda kazandırılacak Sular Vadisi, bölgeyi beton yığını görüntüsünden kurtararak yeşille mavinin buluştuğu tematik bir yer haline dönüştürecek. Proje tamamlandığında bölgenin değeri artacağı gibi refah seviyesi de büyük ölçüde yükselecek. Yıldırım’a nefes aldıracak proje sadece şehrimize değil Bursa’ya da değer katacak bir eser olacak” dedi.

sular-vadisi-2-001.jpg

Sosyal alanların yetersizliğin şehirler için önemli bir sıkıntı teşkil ettiğini vurgulayan Başkan Edebali, “Şehirlerin büyümesiyle birlikte plansız yapılaşma ortaya çıkarken sosyal alanlar da yetersiz kalıyor. Biz şehrimizin imar planlarının yarısına yakınında revizyon yaparken sosyal donatılara en az konutlar kadar önem verdik. Sular Vadisi, faaliyete girdiği zaman insanlarımızın dinlenmek için başka alternatifler aramayacak, uzağa gitmeyecek. Sular Vadisi sadece bu bölgedeki insanların değil turizm potansiyeli büyük olan Yıldırım’da yerli, yabancı bütün misafirlerin şehrin stresinden uzaklaşarak doğayla kucaklaşacağı alanlardan bir tanesi olacak” diye konuştu.

HABERİ PAYLAŞ
ilk yorumu sen yap

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak.

Veri politikasındaki amaçlarla sınırlı ve mevzuata uygun şekilde çerez konumlandırmaktayız. Detaylar için veri politikamızı inceleyebilirsiniz..
X