Süleyman Şah’ın yeni türbesi

Şah Fırat Operasyonu ile Türkiye’ye getirilen Süleyman Şah ve 2 askerinin naaşlarının defnedileceği Suriye’deki Eşme Köyü’nde süren yeni türbenin yapımı tamamlandı. Çevre düzenlemesi yapılan türbeye naaşların kısa süre içerisinde nakledileceği öğrenildi.

Süleyman Şah’ın yeni türbesi

Türkiye’nin sınırları dışında tek toprağı olan Suriye’nin Karakozak Köyü’ndeki Süleyman Şah Türbesi ve Saygı Karakolu’nda görevli askerler, geçen 21 Şubat gecesi düzenlenen Şah Fırat Operasyonu ile Türkiye’ye getirilmişti. Süleyman Şah ve 2 askerin naaşları, sınır hattındaki Bilekli Mahallesi’nde bulunan hudut karakolunda oluşturulan geçici türbede muhafaza altına alınırken, buraya birkaç kilometre ötedeki Suriye’nin Eşme Köyü’nde 9 dönümlük bölge ise yeni türbe alanı olarak belirlendi. Türbede devam eden alt, üst yapı, çevre düzenlemesi ve yol çalışması Şanlıurfa Büyükşehir Belediyesi tarafından yapılıyor. 10 günde tüm alt ve üst yapının tamamlandığı türbenin yakında açılışı gerçekleştirilecek

HABERİ PAYLAŞ
ilk yorumu sen yap

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak.

Veri politikasındaki amaçlarla sınırlı ve mevzuata uygun şekilde çerez konumlandırmaktayız. Detaylar için veri politikamızı inceleyebilirsiniz..
X