Sultanahmet’teki terör saldırısına dünyadan tepkiler

Sultanahmet’teki saldırı başta ABD ve AB olmak üzere dünyanın pek çok ülkesi tarafından kınandı.

Sultanahmet’teki terör saldırısına dünyadan tepkiler

ABD’nin Ankara Büyükelçisi John R. Bass, Avrupa Birliği (AB) Türkiye Delegasyonu Başkanı Büyükelçi Hansjörg Haber ve AB Konseyi BaşkanıDonald Tusk, İstanbul Sultanahmet Meydanı’ndaki patlamayı kınadı.

Büyükelçi Bass, Twitter hesabında paylaştığı mesajında, Sultanahmet’deki patlamayla ilgili haberleri yakından takip ettiğini belirterek, “Kalplerimiz, olaydan etkilenenlerle beraber” dedi.

“Hunhar terör saldırısını kınıyorum”

AB Türkiye Delegasyonu Başkanı Haber de Twitter hesabındaki mesajında patlama sonrası duyduğu üzüntüyü dile getirerek, “Sultanahmet Meydanı’ndaki patlamaya ilişkin haberlerle ilgili büyük üzüntü duydum. Bu trajik olaya ilişkin resmi açıklamaları beklerken, kederli ailelerin, dostların ve Türkiye’deki tüm yurttaşların acılarını paylaşıyoruz” ifadelerine yer verdi.

AB Konseyi Başkanı Tusk ise “Bugün İstanbul’da yaşanan hunhar terör saldırısını kınıyorum” ifadesini kullanarak, mağdurların acılarını paylaştığını kaydetti.

AB Dış İlişkiler ve Güvenlik Politikasından Sorumlu Yüksek Temsilcisi Federica Mogherini ve AB Komisyonu’nun Genişlemeden Sorumlu Üyesi Johannes Hahn, ortak açıklamalarında Sultanahmet Meydanı’nda düzenlenen terör saldırısını kınayarak, Türkiye ile dayanışma mesajı verdi.

İngiltere Dışişleri Bakanlığından açıklama

İngiltere Dışişleri Bakanlığından patlamaya ilişkin AA’ya gönderilen açıklamada ise “Sultanahmet’te bu sabah düzenlenen saldırıyla ilgili acil bilgi almak için Türk yetkililerle irtibat halindeyiz” ifadesi kullanıldı. 

İngiltere’nin Ankara Büyükelçisi Richard Moore da resmi Twitter hesabında, “İstanbul’daki patlamaya ilişkin haberlerden büyük kaygı duydum. Türk yetkililerle temas halindeyiz. Yaralılara acil şifa diliyorum. Olayın mağdurlarının milliyetleri henüz bilinmiyor” diye yazdı.

HABERİ PAYLAŞ
ilk yorumu sen yap

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak.

Veri politikasındaki amaçlarla sınırlı ve mevzuata uygun şekilde çerez konumlandırmaktayız. Detaylar için veri politikamızı inceleyebilirsiniz..
X